Novieńki skutar Vesna uładalniki adnoj ź minskich viełakramaŭ vystavili naŭprost na vulicu — i nie darma, bo jon adnaznačna čaplaje voka ŭsich minakoŭ: i koler, i detali i forma vielmi pryvabnyja.

A voś tym, chto ŭvažliva hladzić staryja filmy i cikavicca kulturaj minułaha stahodździa, hety skutar padasca vielmi znajomym: motaviełaŭcy praktyčna paŭtaryli rysy lehiendarnaha italijskaha skutara Viespa kancerna Pjadžya.

Italijcy vypuskajuć Vespa ad 1946 hoda i dahetul. Licenzii na vytvorčaść «Viespy» kuplali roznyja zavody: anhielski, niamiecki, amierykanski, hišpanski i francuzski. «Viespa» źjaŭlałasia ŭ šmatlikich filmach, knihach, muzyčnych klipach, a taksama źjaŭlałasia adnym z atrybutaŭ brytanskaj moładzievaj subkultury modaŭ.

skutar Viespa, madel Prymaviera

skutar Viespa, madel Prymaviera

U 1957 hodzie dakładnuju kopiju Viespy vypuścili i ŭ SSSR, ale bieź licenzii. Mataroler nazyvaŭsia «Viatka».

Cikava, što ŭ minskaj varyjacyi skutara padobna nie tolki sama nazva z adroźnieńniem u adnu litaru — Vesna i Vespa, — ale i niečym samo napisańnie:

Biełaruskija kramy prosiać za Vesna kala 2400 rubloŭ, tady jak italijski mataroler kaštuje 7800 rubloŭ u ekvivalencie.

Abjom ruchavika Vesna 49 sm3, a značyć, kali ŭ vas jość pravy kiroŭcy katehoryi V, to vam nie treba atrymlivać dadatkovuju katehoryju A, kab katacca na hetym skutary.

Adzinaje pytańnie, jakoje zastajecca vyrašyć: dzie zachoŭvać skutar — na vulicy pad padjezdam ci, moža, na bałkonie?

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj ananimna i kanfidencyjna?