Pradpryjemstvam Biełarusi absalutna niedapuščalna pracavać na skład. Hetuju šmatznačnuju zajavu zrabiŭ siońnia Alaksandr Łukašenka na sustrečy z premjer‑ministram Siarhiejem Sidorskim i staršynioj praŭleńnia Nacyjanalnaha banka Piatrom Prakapovičam

Na sustrečy abmierkavana situacyja, jakaja składvajecca ŭ śviecie ŭ suviazi ź finansavym kryzisam.

Pakolki Biełaruś — kraina z ekspartaaryjentavanaj ekanomikaj, to i popyt na biełaruskuju pradukcyju ŭ śviecie ŭ cełym taksama padaje.

«Adnak absalutna niedapuščalna pracavać na skład. Kali my pazbavimsia abarotnych srodkaŭ, to pradpryjemstvy apynucca biez hrošaj, a pradukcyja budzie nierealizavanaja, lažać na składach. Ja chacieŭ by, kab heta patrabavańnie było daviedziena da ŭsich kiraŭnikoŭ», — padkreśliŭ kiraŭnik dziaržavy.

«Ja budu hladzieć, pačynajučy ad składoŭ, jakaja vytvorčaść, čym zajmajecca i, hałoŭnaje, jak pradaje pradukcyju, jakuju vyrablaje. I spasyłki na toje, što siońnia ciažka, niemahčyma pradać pradukcyju, nie prymajucca.

Ja jašče raz chaču paŭtaryć: kryzis — heta nie dla nas.
Urad i ŭsie struktury ŭłady pavinny pierajści na režym Ministerstva handlu. Uvieś urad pavinien stać, vobrazna kažučy, Ministerstvam handlu», — padkreśliŭ Łukašenka.

Pavodle BIEŁTA

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0