Terminy i paramietry čarhovaha pieraraźliku piensij u Biełarusi pakul nie vyznačany.

Ab hetym paviedamiła na pres-kanfierencyi namieśnik načalnika hałoŭnaha ŭpraŭleńnia piensijnaha zabieśpiačeńnia Ministerstva pracy i sacyjalnaj abarony Łarysa Jaškova. 

Zhodna z zakanadaŭstvam, piensii pavyšajucca pa dvuch padstavach: u suviazi z pavieličeńniem biudžetu pražytačnaha minimumu ŭ siarednim na dušu nasielnictva i rostam siaredniaj zarabotnaj płaty. 

U suviazi z pavieličeńniem biudžetu pražytačnaha minimumu pieraraźličvajucca minimalnyja pracoŭnyja piensii i sacyjalnyja piensii, a taksama nadbaŭki, pavyšeńni i dapłaty da piensij. Jak praviła, taki pieraraźlik pravodzicca štokvartalna (u biahučym hodzie zroblena try pieraraźliki - z 1 lutaha, 1 maja i 1 žniŭnia).

Pieraraźlik piensij u suviazi z rostam siaredniaj zarabotnaj płaty ažyćciaŭlajecca z ulikam rostu siaredniaj zarabotnaj płaty i finansavych mahčymaściej dziaržavy.

Sioleta takija pieraraźliki byli zrobleny z 1 lutaha i 1 žniŭnia. U siarednim piensija pa ŭzroście vyrasła na 13,4%.

Rašeńnie ab čarhovym pieraraźliku piensij budzie prymacca z ulikam troch faktaraŭ - rost siaredniaj zarabotnaj płaty, źmianieńnie vieličyni BPM i finansavy stan dziaržaŭnaha pazabiudžetnaha fondu sacyjalnaj abarony nasielnictva, padkreśliła Łarysa Jaškova. 

U Biełarusi raschody na vypłatu piensij składajuć kala 10% VUP - bolš za Br6,5 trłn štomiesiac.

Piensii atrymlivaje amal tracina nasielnictva Biełarusi — zvyš 2,7 młn čałaviek.

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj ananimna i kanfidencyjna?