Kamientary da artykuła

Biełaruskaja ekanomika ŭ 2023-m moža daciahnuć da ŭzroŭniu 2019 hoda, a moža i nie daciahnuć

  • Arni
    29.05.2023
    A sankcyi pracujuć ci ŭsio ž nie
  • Felix
    29.05.2023
    Arni, i da i niet.
    Potieria rynkov - riezultat sankcij.
    No ich effiekt praktičieski połnosťju nivielirovan sankcijami protiv RF i kak śledstvije aktivizacijej ekonomičieskoho sotrudničiestva s RF.
    Hrubo hovoria, nie było by sankcij, vozmožno VVP RB ros by za hod na tie žie 12% jeśli nie bolšie kak u Armienii ili Hruzii, kotoryje stali oknom rośsijan vo vniešnij mir.
    Nie isklučieno čto takoj arbitraž na ekonomičieskich usłovijach Łukašienkie by očień dažie ponraviłsia i tiem samym v niekotorom rodie kuda boleje podtołknuł k zavisimosti ot chorošich otnošienij s Zapadom. Čto kstati vidno na primierie toho žie Kazachstana.
    S učietom žie kompiensacii effiekta zasčiet RF, eto nie privieło ni k kakomu žiełaniju idti na diałoh.
    K słovu Iran s 74ho hoda pod drakonovskimi sankcijami, kuda boleje sieŕjeznymi čiem Biełaruś. Srabotali oni?
    Kak mnie kažietsia, v ciełom sankcii sozdajut hołovnuju bol, no nie śmiertielnuju ranu
  • Pień
    29.05.2023
    Vyhladaje, što ekšperty sami ni chalery nie razumiejuć u tym, što bałbočuć. Tut niešta pradkazvać uvohule nie mahčyma, bo dzień na dzień nie padobny. Šmat što zaležyć (i hałoŭnym čynam!) ad źniešnich faktaraŭ, a tam poŭnaja śvistaplaska ŭ ekanomicy, pačynajučy ź Kitaja dy ZŠA. Usio moža paviarnucca ŭ jaki zaŭhodna bok, adtul i tam, dzie nichto nie čakaje. Ale ekšperty navat i nie zakranuli tej faktar u svaich razvahach. Dyk što to jość ? Ekšpertyza ? :)
  •