Kamientary da artykuła

Dzianis «Kit» Procharaŭ — pra staŭleńnie da Sachaščyka, Ofisa Cichanoŭskaj i papaŭnieńnie pałka Kalinoŭskaha

  • Ci pojduć za imi
    21.06.2023
    Što zaýsiody nie padabałasia ý biełaruskaj apazicyi dyk heta palivańnie brudam kaleh z metaj baraćby za resursy i toje što im tam składana navat ab elemientarnym damovicca. Nie chaču idealizavać, ale i dobra što pratest pajšoý z nizy ad prostych ludziej, a nie ad prafiesijnych palitykaý. Šmat z tych palitykaý vielmi chrestamatyýna tady podprycichli, adsiadzielisia nie chodziačy na pratesty, źbiehli za miažu i tolki ý poýnaj biaśpiecy padali hołas.
  • nie taki jak jość
    21.06.2023
    Ci pojduć za imi, nazavicie rečy svaimi imionami, chto kaho palivaje brudam, ad jakich ludziej pajšoŭ pratest, chto prycich, adsiedzieŭsia i padaŭ hołas?
  • *
    21.06.2023
    Čamu hramadzianin Ukrainy lezie ŭ biełaruskija spravy?
  • **
    21.06.2023
    *, Jon i nie lezie. Jon beścić zdalok.
  • Nie kit a Pacuk
    21.06.2023
    Ech, a vied́ kohda-to v 2014 hodu kit śvietiłsia na foto v staťje "našiej nivy" pro biełarusov v azovie. Pośle toho kak Łukašienko podružiłsia s Porošienko (nu a šo? u nich familii na "šienko" zakančivajutsia, počiemu by im nie družiť)) v Azov byli posłany mołodyje biełaruskije śpiecnazovcy. Kit, Hrot, Psichołoh, Bocman i druhije. Zadača: zaŝita intieriesov familii Łukašienko na Ukrainie, vyjavlenije i vydača biełarusov v riadach bojcov Azova.  Samym opytnym i hłavnym  był  Maluta Korotkich "Bocman". V Azovie našim hierojam był vydielen BČB kutok.  K tomu vriemieni za bocmanom było mnoho podvihov v tom čiśle i vniedrienije v hruppu śviatoho Maksima Marcinkieviča po kličkie "Tiesak".    Piervoje pojavlenije  Kita v miedia sostojałoś v vojennych rolikach Bocmana. Voobŝie udivitielno, počiemu ukraincy nie pripominajut Kitu  tiažkoho bekhraunda  v vidie družbie s Bocmanom.
         V azovskij BČB kutok zahladyvał dažie biełaruskij  štirlic Protasievič, v kačiestvie žurnalista. Da-da Protasievič był v Azovie i dažie iskał biełarusov tam. Bileckij v intiervju soobŝił, čto za eto Protasieviča sčitali špionom i nie obŝaliś.
        Kit vmiestie s nieckim Bulbaj uśpieli zaśvietiťsia v diele "Biełoho Lehiona" v 2017 hodu.  V avhustie i osień 2020 kit zasunuł svoj košačij jazyčok v iźviestnoje košačje miesto
        Kit i Bocman nikohda nie vojevali. Ostalnyje iz BČB kutka vrodie vojevali. Psichołoh i Hrot lišiliś noh. Nu nie vsiech noh) po odnoj na brata.  Kit v fievrale 2022 postił v tielehram foto s zabintovannoj vyšie łoktia,  łapkoj ( levaja ili pravaja nie znaju kadr moh byť otzierkalen),tipa był ranien v bojach za kijev. Tiepieŕ chodit s korotkim rukovom i nikakich  śledov ranienija nietu))) Ach, Kakaja niepośledovatielnosť....... V 2020 v Odieśsie na hłazach u dpśnikov ustroili catfight s Baturinym ( jeŝie odin piersonaž). Nie podielili, podariennuju połku, mašinu.
        Podviediom itoh: Siej obilno tatuirovannyj piersonaž połnosťju sootvietstvujet svojej kličkie. Śvietiťsia v miedia prostranstvie. Navodit sujetu. Ničieho nie diełajet, no postojanno klančit kakuju-to pomoŝ , donaty. Za kakije zasłuhi jemu pomohať? Proŝie otviesti k kastrołohu.
  • A chto tam nie idzie?
    21.06.2023
    Nie kit a Pacuk, tak, jany byli źviazanyja ŭ RNIE, rasijskimi ultras, Ciesakom mienš miedyjnymi asobami takoha ž kštałtu. Kali ŭ Rasiei vyrašyli zaviaršyć prajekt RNIE (kaho pasadzili, kaho zabili, šłak razahnali), to bahata ich kinułasia va Ukrainu. Pravy siektar, Azoŭ. Bocman, jaki niefarmalna kiruje Biełaruskim domam va Ŭkrainie, i asabista hetym Kitom, vučyŭsia u škole KHB Biełarusi, farmalna nie skončyŭ, kinuŭ, paśla z kryminałkaj apynuŭsia u Maskvie i paśla z Maskvy vam Ukrainie dzie raptam staŭ źbiralnikam biełaruskich patryjotaŭ.
    Kit, Janki Baturyn Bocman dy inšyja ich i ciapier ciohaje z fronta prakuratura Ukrainy za rekiet, razboj, vykradańnie ludziej. Samaje hučnaje "dieło" było ŭ Adesie.
    Kit sam nie vajuje, siadzić u Kijevie i źbiraje danaty, źbiraje biełaruskich patryjotaŭ, kab adpravić ich na front.
    I hetyja ludzi aśmielvajucca nam asprečvać elektaralnyja vybar biełaruskaha naroda? Tak, u žniŭni 20-ha, kali była niapeŭnaść i raŭnavaha niešta vyzvalać nichto nie pryjšoŭ)). Padziei 20-ha hodu ich nie cikavili zusim: ŭ ich nie było peŭnych instrukcyj, źbiantežalisia usie i jany adsutničali ŭ miedyja. Paśla ich zadača
    vyrazna aformiłasia: źbirać tych biełarusaŭ, chto sapraŭdy hatovy vajavać z režymam i anihilavać ich u svaim partyzanskim atradzie, a jašče bubnić, jak naniatyja, "my nie daviarajem Śviatłanie Cichanoŭskaj".
    Nu i dobra, što siabry RNIE, navučency škoły KHB, kryminalniki rekieciry nie daviarajuć Śviatłanie Cichanoŭskaj.
  • Aleś
    22.06.2023
    A chto tam nie idzie?, Połnosťju s toboj sohłasien. Skaži, a jesť voobŝie normalnyje biełaruskije riebiata v ukrainie u kotorych jesť choť kakaja-to miedijnasť?
  • Josik
    21.06.2023
    Cikava było pračytać. Ale, nakolki maich užo nie maładych hłuzdoŭ chapiła - my pryjdziem vyzvalać, i my pryznačym cyvilny ŭrad? Znoŭ tyja ž hrabielki. Kali tak hladzieć, chłopcy, dyk treba ŭličvać pozirk cyvilnaha nasielnictva - z adnoj dyktatury ŭ druhuju nie vielmi šmat žadajučych. Vy ž źbirajeciesia abrynuć mocnuju, uzbrojenuju mašynu łukašenkaŭskaj ułady, a nie zrynuć kamandujučaha Bresckaj ci Viciebskaj PDD. Kab nie atrymałasia, što paśla budzie hałoŭnym pytańniem: A dzie ty byŭ/što rabiŭ takoha sakavika/žniŭnia/listapada takoha hoda?
  • PIATRO
    21.06.2023
    Riebiata s samoho načała byli niehativno nastrojeny k Tichanovskoj, no "dienieh daj". "Nam vsie dołžny". Otžimanije vołontierskoj pomoŝi v Odieśsie my pomnim, mietody s tiech por nie iźmieniliś u štaba PKK? A tiepieŕ jeŝie i Poźniak v političieskom kryle. S odnoj storony vozłahaješ na nich nadieždy, a s druhoj - kakoje-to priedčuvstvije niechorošieje, čto-to nie tak.
  • Jamu alternatyva strašniej za ŭsio.
    21.06.2023
    Kali hety mister Niejak apošni raz byŭ u Biełarusi, kab tut choć kahości pradstaŭlać? Ci ŭkazvać? U 17 hadoŭ? Na radyjo Svaboda dobra raśpisana bijahrafija hetych achvotnych stać "ajcymi nacyi". Tam tolki fakty.
    Lubimaje słova u čałavieka "niejak" - niejak funkcyjanavać, niejki čas, niejkim sposabam, pradumać sto tysiač razoŭ.... Kali u hałavie kaša, to čaho ty lezieš u niezrazumiełaje? Chto ciabie tudy pichaje?
  • Yn
    21.06.2023
    Pri vsiem uvažienii k tiem iz nich, kto tam riskujet hołovoj i kładiet svoi žiźni, eto - kusok h-na, boriuŝijsia za riesursy i vlinije.  Iźvinitie.
  • Paliašuk
    21.06.2023
    Kali jość padstavy, što Sachaščyk
    sapraŭdy źjechaŭ z kruhłaj sumaj, jakuju źbirali dla ŭsiaho padraździaleńnia, to treba ŭ vajennuju prakuraturu, u SBU źviartacca z nastupnaj pieradačaj spravy ŭ sud. A nie da ranišniaha jutub-šoŭ. Bo, pry ŭsioj pavazie da pałka, biez adpaviednych pracesualnyja dziejańniaŭ vyhladajuć takija historyi jak sprava pra skryniu ćvikoŭ, to bok jak papulizm i biespadstaŭnyja abvinavačvańni.
    Ludzi, jakija płanujuć budavać dziaržavu na pryncypie viaršenstva prava, pavinny ŭśviadomić, što jość dva vychady: abo zvarot da dziaržaŭnaha arbitražu pa faktach i pryciahnieńnie vinavataha da adkaznaści, abo vas nazavuć paklopnikam i ŭ tym ža sudzie zapatrabujuć kampiensacyi škody reputacyi i maralnaj škody za raspaŭsiud zaviedamaj chłuśni.
    Nie ŭjaŭlaju, pry jakich abstavinach taki infarmavany čałaviek jak hałoŭnakamandujučy USU rabiŭ by fota ź niejkim prajdziśvietam i machlarom.
  • babrujčanin
    21.06.2023
    Čamuści uzhadał ińšaha vajskovaha ZSU z rB jaki v Ukrainu źjechau u 12-13 hodzie padletkam na vučobu
    Paśla 14 hoda byu bajcom u dabrabacie vielmi z sumnieunaj reputacyjej paśla..šmat .
    Z 24Lutaha vajevał u ZSU šmat rolikau zajau
    ALE zausiedy admaulał u siabie biełarusa Biełaruś biełarusau......
    Asabista mužny cielny ALE akramia pašparta rB jaho ź Biełaruśju biełarusami Ničoha ni źviazvała
  • Skažu
    22.06.2023
    poka ot połka Kalinovskoho ja vižu tolko obieŝanija zajti .zajti potom ,a dienieh im mało vsiehda.RDK vot zašieł v rašku. ja vot vižu ,kak chorošo Ukrainie pomohajut,a biełarusam v vynuždiennoj immihracii silno mieńšie. A był li komsotava połka Kalinovskoho v Biełarusi v 2020 hodu,čtoby nas v čiem to obviniať ? tot žie kułažienko tolko nas hovnom polivał.za ŝihielskoho - prochodimiec. za nieho nie prohołosuju ni pri kakich obstojatielstvach.
  • Razam da pieramohi nad maskavickaj ardoj
    22.06.2023
    Skažu, Fihniu kažaš,

    1)niama sensu zachadzić dla prapahandysckich rejdaŭ.... 

    2)treba adrazu zachadzić i vyzvalić jak minimum Biareście ci Homiel

    3)Jany častka ZSU, jany nie mohuć prosta tak brosić usie i adkryć novy front, biez padtrymki astatniaj ukrainy
  • Razam da pieramohi nad maskavickaj ardoj
    22.06.2023
    Skažu, A ščyhielski - prachadzimiec jaki razam z vusavym i paźniakom chacieli papijarycca na bajcach - heta tak 
  • Razam da pieramohi nad maskavickaj ardoj
    22.06.2023
    Cichanoŭskaja z samaha pačatku zaklikała dałučacca da Kalinoŭskaha.

    Inšaja sprava, što resusrsaŭ (hrošaj) u Ofisa Cichanoŭskaj niašmat
    (šmat ich tolki ŭ prapahandysckich fantazijach pra "pilać hranty")
    Ale ŭsie adno dapamahali, čym mahli
  •