Kamientary da artykuła

«Vaša žyćcio moža pieratvarycca ŭ kašmar». Minčanka pra toje, jak prahadała z płaniroŭkaj

  • Jaśnieńka
    06.10.2023
    Dziakuj. Budziem viedać, što prykarytnyja zabudoŭščyki budujuć kvatery biez hukaizalacyi.
  • Hukaizalacyja
    06.10.2023
    Ścienka tam adzin pienabłok, pastaŭleny na rabro, kab mienš błokaŭ było. I kolkaść mašynamiescaŭ tam vysačajšym ukazam źmienšyli u 1,5 razy ad zaćvierdžanych norm. Usio dla ludziej. I my viedajem hetych ludziej. 
  • Rieał
    06.10.2023
    Minsk-Mir - eto obyčnoje hietto niemnoho ułučšiennoje po sravnieniju s panielkami. Čto tam možiet nraviťsia - połnyj kołchoz načinaja ot płanirovki domov, i zakančivaja dvorovych tierritorij, hdie niet ni podziemnych ni naziemnych parkinhov, ni zakrytych dvorov, hdie mohli by hulať siemji s dieťmi. A po povodu «jevroduvški» na 40 kvadratov, eto połnyj bried, po jevropiejskim standartam jevrodvuška - eto kvartira s dvumia połnociennymi/otdielnymi spalnymi pokojami (hdie jesť krovati) + otdielnaja kuchnia-hostinaja, t.ie. eto kak minimum dołžno byť 65 mietrov kvadratnych. Možiet jeśli tolko po miestnym standartam v 40 mietrov možno vpichnuť dvie spalni, no tohda eto točno nielzia nazyvať jevrodvuškami. Naprimier v objavlenijach v EU vot takoj tiekst ukazyvajut: Please note that according to western standards one bedroom apartment contains a separate sleeping room and living room (approximate space around 50m2 or 540sq ft). Three bedroom apartment contains three sleeping rooms and a separate living room.
  • Bobr
    06.10.2023
    Rieał, v Polšie Spalnia + Zał-kuchnia eto odnokomnatnaja kvartira. Jeśli tolko zał+kuchnia eto kavalera, po našiemu studija.
  • !
    07.10.2023
    Bobr, tak, "pakajovaść" vymiarajecca spalniami. Kolki spalniaŭ, stolki pakojaŭ.
    Savieckaja "odnuška" - heta "kavalerka", dla nie siamiejnych.
  • JevroFihvam
    07.10.2023
    Zvykły mietad: spačatku kidacca na prapanavanuju "chalavu" z ruk sinich i łučazarnych (a što tut takova?), a paśla vydumlać sabie apraŭdańni ("płaniroŭka nie taja!"). Choć jakim bokam tut płaniroŭka, kali niama kapitalnaje ściany? Tolki nie prazrystaja pieraharodka, šyrma. Nazyvajecca, chopić z vas, durni, i hetaha, kab uziać vašyja hrošy. A "ievrodvuška" heta peŭna prydumała dziažurnaja dzievačka bałabołka ŭ ofisie prodažu. Nidzie ŭ SNiP-ach, SNB ci HOST-ach niama takoha paniaćcia "ievroodnuška", "ievrodvuška", "ievrotrioška" ci "ievrochałupka".

    I voś što cikava: hurki na bazary vybirajem pilna i prydzirliva, a tut nie škada adrazu zapłacić ahramadnyja hrošy, zaleźci ŭ ahramadny kredyt, kali tolki skazali "ievrodvuška" i bła-bła-bła. A tym bolš zadumacca, chto hety "humanist", što buduje hety muraviejnik.
  • Talerkik
    07.10.2023
    JevroFihvam, i pryspasablencam rana ci pozna prylataje, a jany razhublena łupajuć vačyma.
  • Maksim Dizajnier
    07.10.2023
    JevroFihvam

    Nie, łučšie, kak ty, vsiu žizń v mamkinoj sidieť i babkinu sdavať. Ili odnušku v muraviejnikie po cienie ES pokupať, s koridorom 14 kvadratov, s vidom na 8-i połosnoje šośsie, biez parkovki, i proletarijami po sosiedstvu.
  • tam uzkij duch, tam huśju pachniet
    08.10.2023
    Maksim Dizajnier, tak eto ty kak raz i otpisał svoju viečno koptiaŝuju mackvu, tam połos jeŝie bolšie, tam jesť dažie 10 połosnyje šośsie, s raźviazkami i sjezdami priam v 10 mietrach ot bałkonov muraviejnikov s putinskim proletariatom po sosiedstvu, biez parkovok, s zastavlennymi dvorami, hdie ludi po połčasa stojat v probkach, čtoby tolko vyjechať iz dvora. I po cienie dorožie čiem v ES.
  • čiełoviejnik
    07.10.2023
    "iakim bokam tut płaniroŭka,"
    raniej sapraŭdy było - kuchnia da kuchni ci da leśvičnaj placoŭki. ciapier hetaha ŭ normach niama - usio na sumleńni i na ŭmieńni) prajektyroŭščyka
  • JevroFihvam
    07.10.2023
    čiełoviejnik, nieabaviazkova. Ale ściana musić być ścianoju. Ale kali vyciažka susieda i brazhanie łyžak spać nie dajuć, to što tut skažaš! Chaj adsoŭvajuć svoj łožak ad ściany z susiedam, lepiać na ścianu hukaizalacyju i murujuć sabie svaju ścianu. ))
  • čiełoviejnik
    07.10.2023
    zaraz nieabaviazkova. ale, uličvajučy takija vypadki, było b pažadana)

    jana kaža - "ściana, jakaja składajecca z dvuch hazasilikatnych błokaŭ i prasłojki"
    prasłojka - pa ideje heta hukaizalacyja i musić być. tam ci to jaje mała, ci to "skrali" budaŭniki

    jašče kaža - "Samaje prostaje, što možna zrabić, — «zabiaśpiečyć» susieda furnituraj z davodčykami, kab nie čuć, jak stukajuć dźviercy, i kupić jamu bolš cichuju vyciažku"
    što za ŭpartaje pamknieńnie leźci da susieda i niešta naviazyvać jamu? heta nie jaho prablemy. hrukańnie dźvierak - heta nie tyja šumy, jakija nie musiać danosicca paśla peŭnaha času

    tak - adzinaje rašeńnie dla ich - heta hukaizalavać ścianu. jak znajomyja i raili im
  • rom
    07.10.2023
    ciopła, śvietła, cicha - biełaruskija skrepy))
  • Upartaje žadańnie
    08.10.2023
    Nie pryznavać svajoj stratehičnaj pamyłki, nie pryznavać poŭnaha pravału. " Ja ž taki krasivy, i vumny, ja ŭsio pravilna zrabiŭ, a što žyć nie mahu, tak heta ŭ susieda vyciažka nie taja, jon vinavaty, a ja nie".
  •