Kamientary da artykuła

Załužny raskazaŭ, u čym była jahonaja hałoŭnaja pamyłka

  • 2020
    26.12.2023
    Hałoŭnaja pamyłka Załužnaha, da i ŭ pryncypie bolšaści ukrainskich palitykaŭ.
    ====================
    Dobrimi namirami vimoŝiena doroha do piekła (anhł. The road to hell is paved with good intentions)
    Tobto niemožlivie zbudovati śvij dobrobut divlačiś na straždańnia susidiv. Biłorusi v Ukrajini cie _ukrajinśki biłorusi_ i vsie na ćomu. Cie v tiepierišńomu časi či v majbutńomu - hromadiani Ukrajini. A Biłorusam potribno buduvati - Reč Paspalituju (Rzeczpospolita) jakaja była, jość i budzie.
    Rzeczpospolita Czterech Narodów
  • JAŚ
    26.12.2023
    2020,
  • Andruś
    26.12.2023
    Niemałuju rolu ŭ nabližeńni razvała SSSR adyhrała saviecka-afhaskaja vajna, na jakoj maskoŭskija ŭłady za 10 hadoŭ pakłali nie mienš za 10 000 žycharoŭ roznych respublikaŭ SSSR. Potym byŭ Čarnobyl i jašče šerah niedarečnaściaŭ, jakija rabili ŭłady ŭ Maskvie. 
    I ŭrešcie narody mnohich krainaŭ pačali ŭciakać z hetaha "sajuzu". 
    Rasija za niapoŭnyja dva hady źniščyła z dapamohaj USU va Ukrainie nie mienš za 350 000 (u 35 razoŭ bolš, čym u afhanistanie) svaich hramadzian, pry hetym upieršyniu z časoŭ II Suśvietnaj vajny abviaściŭšny mabilizacyju cyvilnaha nasielnictva. I rasijcam abyjakava na hetyja achviary. Jany ŭsio roŭna iduć na vajnu va Ukrainie. Taki narod... 
  • Analitik
    26.12.2023
    U nas strana hibniet, ludiej skoro iz-za hranicy budiem vytiahivať, kalek budiem hriesti v armiju - no hłavnoje čto russkich mnoho ubili. Po łohikie, ozvučiv takoj tiezis, u nich niet šansov, ibo skoka by oni nie ubili, protivniku vsie ravno? Tak možiet poŝaditie žiźni svoich chłopcau?
  • Pieramoha
    26.12.2023
    Analitik, vajavać idzi, nalić i bieź ciabie možam
  • Analitiku Chrienovu
    26.12.2023
    Analitik, a tvoi diedy počiemu vojevali v 1941-45? Ili im tožie nužno było by vstriečať fašistov s ćvietami, kak siejčas ty priedłahaješ vstriečať rašistskich okkupantov? A tvoich russkich na uboj posyłajet Putin. vot k niemu i obratiś so svoimi prośbami čtoby on poŝadił žiźni chotia by svoich hraždan. Chotia jemu na nich vsie ravno, no ostalnym rośsijanam tam postjepienno načinajet prichodiť mysl, a dla čieho eta vsia vojna im nužna, jeśli v riehionach rf dažie nietu čiełoviečieskoho vodoprovoda, kanalizacii i haza, a zarpłata maksimum 200$. V sovkie tožie dumali, čto im vsie ravno, čto oni mohut luboho zakidať pušiečnym miasom, no okazałoś čto eto nie tak - snačała połučili po zubam ot maleńkoj Finlandii, a zatiem i v Afhanistanie, da tak, čto sovok raspałsia k čiertiam. Tuda i tvoja rf striemitsia. A Ukraina etot prociess tolko uskorit. A ty davaj, bieri šiniel, połzi v vahnierovskij okop so svojej rašistskoj analitikoj
  • Andruś
    26.12.2023
    Analitik, tryźnieńnie! Ničoha nie hinie i mabilizacyjnaha zapasu va Ukrainie jašče chapaje. Pakul u vojska zbolšaha brali kankretna nieabchodnych admysłoŭcaŭ. Usieahulnaj mabilizacyi biez razboru niama. Prablema ŭ niedachopie zachodniaj efiektyŭnaj zbroi. Pačatak minułaha hoda i viasnu leta - partniory pramuryžyli z pastaŭkami zbroi, daŭšy akupantam šaniec umacavacca na linii frontu. Ciapier hnać ich vielmi ciažka. I prablema nie ŭ kolkaści ludziej. 
    Dy i Ukrainie niama inšaha vyjścia, akramia, jak zmahaaca. Choć da apošnich siłaŭ. Bo inakš - rasijski zachop i rabstva.  
  • Died
    26.12.2023
    Analitik, čto v tvojem ponimanije značit "poŝadiť žiźni chłopcau"?Sdaťsia?Tak ich potom i tak ubjut i po tiuŕmam raskidajut.V Ukrainie chvatajet mozhov ponimať eto prostuju łohiku,eto u biełarusov s etim bolšije problemy.
  • Žachi rašyzmu
    26.12.2023
    Analitik, što čakaje ŭkraincaŭ u rasiejskim pałonie. Videa ad vyžyŭšaha. https://youtube.com/watch?v=FlGArwNq6wU
    Oleksij Anula pro rosijśkij połon.

    Hety rašyscki "Analitik" voś hetaha choča dla ŭkrainskaha naroda. Rasiejskich turmaŭ. Rasiejskich katavańniaŭ. I kab dzieci ŭkrainskija vyraśli ŭ składzie Rasiei takimi ž źviarami, jak rasiejcy.
  • Analitik
    26.12.2023
    Pieramoha, idi na vtoruju smienu v śpiecškołu.
  • Kiler trolaŭ
    26.12.2023
    Analitik, što, trol łukašyscki, nie paśpiavaješ?
  • Analitik
    26.12.2023
    Analitiku Chrienovu, voprosy: 1) moi diedy, a s nimi Žukov i Stalin nie hovorili non stop, čto połožili mnoho niemciev; 2) iz kakoj mojej frazy y sdiełał vyvod pro ćviety dla okkupantov? 3) a Finlandija słučajno nie zaklučiła mir i nie otdała časť tierritorij kak itoh vojny? Jeśli riešiš kommientiť, davaj po diełu, a ślunobryzhi emocionalnyje ostav pro zapas.
  • Analitieh
    27.12.2023
    Analitiku Chrienovu, łučšie by diedy na storonu niemciev pieriešli. tohda etoho sumašiedšieho doma davno už nie było. łukašienki s putinami paśli by śviniej, a kačanovy połoli riedisku!  
  • Freddy
    27.12.2023
    Analitiku Chrienovu, možno podrobnieje o tiezisie "sovok raspałsia k čiertiam"? vsie čto ja vižu hovorit o tom čto sovok nikuda nie raspałsia a tiepieŕ jeŝie pytajetsia vosstanoviťsia v svoich priežnich hranicach. raźvie čto otobrali u narodca biespłatnuju miedicinu i vysšieje obrazovanije i vozrast piensionnyj povysili.
  • Pytańnie
    26.12.2023
    Analitik, 1) moi diedy, a s nimi Žukov i Stalin

    Tvaje dziady ŭ zahradatradach NKVD vajavali? Tavaryš stalinist.
  • Analitiku Chrienovu
    27.12.2023
    Analitik, srazu vidno, čto ty łukašistskij analitieh, kotoryj naviernoje v hłaza nie vidieł sovietskich svodok ot informbiuro. Schodi ty choť v muziej v Minskie, jeho śpiecialno otkryli dla takich tupych kak ty. Eto otviet na tvoj piervyj punkt. Na vtoroj punkt ty snačała sam siebie otvieť, kakoj tvoj osnovnoj posył - sdaťsia rašistam, čtoby oni potom ubili nie tolko vsiech sołdat VSU, no i sohnali v łahieria vsiech ich rodstvieńnikov, i vsiech kto im pomohał - a eto faktičieski vsia strana? Ty vidieł čto rašisty diełajut s plennymi ukraincami i tiem kto im pomohajet? V Donieckie rašisty pytajut i rasstrielivajut dažie za soobŝienije v mieśsiendžierie. Posmotri, jesť vidieo, možiet choť tohda mozhi na miesto vstanut. V trieťjem punktie ty otkryto prizyvaješ vstriečať ćvietami rašistov kak minimum 20% ukrainciev s ukrainskoj tierritorii, kotoruju ty priedłahaješ otdať okkupantam. A ty nie chočieš sam otdať 20% svojej niedvižimosti sosiedu s avtomatom s bukvoj z, kotoryj prišieł tiebia ubivať, a potom jeŝie i pomiritsia s nim? Davaj, bud́ pośledovatielen, nie bud́ triepłom, pośleduj svoim łozunham. I jeŝie po povodu Finlandii, ona v diesiatki raz mieńšie po nasieleniju čiem sssr. Ukraina žie v 3,5 mieńšie RF. SSSR praktičieski pośle połtora miesiaca vojny i 50 tysiač potieŕ nie isklučał pieriehovory, tohda Stalinu nužien był liš bufier vokruh Leninhrada. U russkich žie užie siejčas bolšie 300 tysiač vybyvšich, i vojnu Putin načał nie v 2022, a v 2014, snačała ottiapał Krym, potom časť Donbasa, i tolko potom nastał 2022, a do etoho był jeŝie 2008 hod, ili u tiebia pamiať korotkaja. Tohda počitaj rośsijskuju vojennuju doktrinu, tam propisany vsie jeje tiekuŝije cieli - połnosťju uničtožiť Ukrainu kak hosudarstvo. Putin užie podpisyvał minskije sohłašienija, a jeŝie ranieje krieml podpisyvał i ratificirovał raźličnyje mieždunarodnyje sohłašienija, dvuchstoronnije dohovory s Ukrainoj, čto połnosťju priznajet hranicy Ukrainy v ramkach 1991 hoda. Poetomu dažie jeśli Ukraina siejčas i pojdiet na pieriehovory, chotia eto riešať tolko ukraincam, a nie takomu nouniejmu kak ty, to hdie harantija, čto projdiet hod-dva, i Putin opiať pojdiet novoj vojnoj. Istoričieskije fakty eto podtvierždajut - vtoraja čiečienskaja vojna, 2008, 2014, 2022.
  • Tak
    27.12.2023
    Analitiku Chrienovu, usio pravilna pišacie. Niama čaho dadać.
  • Podrobnosti dla Freddy
    27.12.2023
    Freddy , prijezžaj v Litvu, Łatviju, Estoniju, zdieś sovka i blizko nietu.
  • Freddy
    27.12.2023
    Podrobnosti dla Freddy, Nie znaju kak v łatvijach s estonijami, a v letuvie sovka chvatajet. I voniučije tualety(płatnyje) i połurazrušiennyje doma, mračnyje połutiemnyje vokzały s aerportami. 
  • Dla Freddy
    28.12.2023
    Freddy , savok po zapachu sortira opriedielať eto piať, no rieč šła pro politiku. Zdieś zabanili komumniackuju idieołohiju, stupili v ES i NATO. Nikakoho vosstanovlenija sovka zdieś i v pominie nietu.
  • Analitik
    26.12.2023
    Andruś, šanouny, počiemu tohda hriebut s ulic parniej, a tie upirajutsia? Počiemu riehularno proskakivajut mitinhi matieriej pieried Ofisom Priezidienta? Počiemu diełajut prizyvnymi ludiej s raznymi hruppami invalidnosti?
  • Jechaj za svoim korablem
    27.12.2023
    Analitik, vsie prosto, v Ukrainie, dažie vo vriemia vojennoho połožienija mohut sobraťsia matieri i vyjti na mitinh. No kakoj eto procient, čto ty pro eto tak zdieś zahoniaješ. Posmotri poślednije oprosy, bolšinstvo ukrainciev nie hotovy otdavať svoju tierritoriju rašistam, i užie tiem boleje opiať połzti v russkoje stojło, tam chorošo takim kak ty. A tiepieŕ otvieť na vopros, mohut li vyjti na mitinh pieried kriemlem russkije baby i čto s nimi potom budiet, jeśli tam dažie za 5 antivojennych fraz na cieńnikach dajut po 7 let. I počiemu tiebia nie vidno v kommientarijach, s prizyvami k putinu i russkim priekratiť vojnu, eto žie oni jeje načali. Počiemu u tiebia jazyk v odnom miestie pod staťjami, kohda russkije zapisyvajut obraŝienije putinu, kohda v rf chvatali na ulicach i vieźli v vojenkomaty, počiemu tiebie tam nie słyšno? Čto, komandy takoj nie było, da, łachtinskij bot?
  • Andruś
    27.12.2023
    Analitik, kali kahości zabrali na vulicy i dali pozvu ŭ TCK, heta nie aznačaje, što jaho adpravili na vajnu. U mianie siabra tak zatrymali, adpravili ŭ TCK. Tam REALNA abnavili źviestki pra jaho, praviali miedahlad i adpravili dadomu, skazaŭšy, što, kali spatrebicca - zakličuć. Prosta vajskovy ŭlik da paŭnamaštabki byŭ naładžany słaba. Bolšaść ludziej pryzyŭnoha vieku paprostu nieviadomyja armii. Zaraz mituśliva prydumvajuć, jak uličyć kožnaha. Tamu i błok-pasty z pozvami, i na vulicach zatrymlivajuć i h.d. Jašče viedaju niekalkich chłopcaŭ, jakich zabrali. Jany prajšli padrychtoŭku ŭ vučebcy i viarnulisia dadomu čakać, kali jany buduć patrebnyja na froncie. Ale na vajnu, paŭtarusia, zabirajuć mienavita tych, chto tam patrebny, jak admysłoviec u peŭnaj vajennaj prafiesii. "Žudasnyja" videa adzinkavych vypadkaŭ hvałtoŭnaa "zapakoŭvańnia" u busy vajenkamaŭ - zvyčajny składnik rasijskaj IPSA zastrašeńnia i nahniatańnia situacyi. U haradach i siołach  Ukrainy na vulicach chodziać miljony mužčyn i chłopcaŭ, adpačyvajuć u kaviarniach i restaranach, macujucca ŭ macoŭniach i na stadyjonach. Vajujuć daloka nie ŭsie. Fiška ŭkrainskaj armii, prynamsi, da ciapierašniaha momantu, što joj tam usie zapar niepatrebnyja, ź vializnaj masy aby-kaho na ciapierašnim froncie karyści mała, u rukapašnyja zaraz nie chodziać. 
  • Analitik
    26.12.2023
    Died, raz už zahovorili pro Finlandiju, sdiełať po jeje primieru - kak v 40 hodu. ZaHuHli. Chotia ty ž died, dołžien pomniť.
  • Abmienny fond
    26.12.2023
    Analitik, kłavišy kupi, trol rašyscki
  • BY
    26.12.2023
    Žachi rašyzmu , tiebie čto - sidi v Białoj Podlaskie i kajfuj ot kraju raju.
  • Jauhien
    26.12.2023
    Problema v tom čto v Ukrainie ludiej nie mieńšie połožili … da i hłuposti i korrupcii vałom. Vsiu elitu v načale vojny połožili
  • State
    26.12.2023
    Jauhien , chvatiť pisať rośsijskuju čuš. Po ocienkam analitikov kak zapadnych śpiec słužb, tak i amierikanskoho instituta izučienija vojny, potieri Ukrainy primierno v 2-3 raza mieńšie čiem u rośsijan.
  • Chmm
    26.12.2023
    Jauhien , rasiejskija akupanty taksama ŭ pačatku vajny pakłali ŭsiu svaju vajskovuju elitu. Ažno pryjšłosia zekaŭ z turmaŭ na front mabilizavać.
  • Analitik
    26.12.2023
    State, chachacha! Po ocienkam instituta izučienija vojny, Vsu v ijunie Krym dołžna była osvobodiť. ISW słuchaj, a svoj rozum maj, chabza!
  • State
    26.12.2023
    Analitik, začiem vy vrietie, kakaja u vas ciel? ISW nie davał takich prohnozov, čto VSU osvobodit Krym v ijunie. Čtoby nie byť hołosłovnym, privieditie ssyłki na takije prohnozy ot ISW, inačie vy łhun, provokator i połnyj nieuč.
  • Chmm
    26.12.2023
    Analitik, a Rasieja pavinna była Kijeŭ za try dni ŭziać.
    I što? Uziała? Nie.
  • Freddy
    27.12.2023
    Chmm,  vieś moskovskij okruh stoit nietronutyj, s kantiemirovskoj divizijej.  
  • Texted
    26.12.2023
    Maskavity niasuć vialikija straty. Raniej ci paźniej maskoŭski rejch pasypicca.
  • Texted
    26.12.2023
    Załužny razvažaŭ pravilna.
    Vojny zakančyvajucca nie uziaćciem stalic, a vyniščeńniem vojska voraha. Ŭ dadzienym vypadku maskoŭskaje vojska jašče nie dajšło da tych strat kali praciahvać vajnu nia budzie sensu i nia budzie čym, a paraza stanie vidavočnaj.
  • Bobr
    26.12.2023
    Texted, dieło dažie nie v sołdatach, čto Putin zavojevał v Ukrainie: vsie raźbito i omyto krovju prostych sołdach s oboich storon, mirnych žitielej. Komu nužny takije pobiedy? I hłavnoje nienavisť ukrainciev. Možiet ostanietsia 18, 15 obłastiej, no eto budiet samyj zaklatyj vrah. Putinu by stoiło o vyborach bolšie nie v SŠA a v Rośsii biespokoitsia. Povtorienije biełorusskich sobytij obiernietsia protivostojanijem nie s šarikami i ćvietami, a s tiem oružijem, kotoroje razdali. Miatiež Prihožina eto riepieticija smuty
  • Janka
    26.12.2023
    Texted, daloka nie zaŭsiedy. Rasiejskaja impieryja pała nie praz zachop SpB. A Kajzieraŭskaja uvohule kapitulavała ŭ momant, kali jaje vojski znachodzilisia na akupavanych terytoryjach.
  • Unify
    26.12.2023
    Straty na Maskovii ŭžo krytyčnyja. Paŭstańnie Vahniera tak ci inakš było patrymlena šmat jakimi hienierałami. Na Maskovii raście niezadavolenaść vajnoj. Kreml ŭžo prosić pierapynku. U lubych strat voraha jość miaža. Matyvacyi ŭ voraha hinuć va Ukrainie ŭsio mieńš i mieńš.
  • Biednyje russkije. Povtoriuś
    27.12.2023
    Vot vied́ kak połučajetsia. Ukraina biez Rośsii možiet prožiť, a vot Rośsija biez Ukrainy - nu nikak. A počiemu? A potomu čto russkim biez Ukrainy nie chvatajet samoidientifikacii, niepołnociennosť połučajetsia kakaja-to, uŝierbnosť. Koniečno, možno było by let 20-30 (ciełoje pokolenije) vsiem popachať kak pčiełki, kak južnokoriejcy i prieobraziť stranu, pokazať vsiemu postsovku primier - no eto žie tak skučno. Byť vahnierovcami ili hopotoj kuda kak viesieleje.
  •