Kamientary da artykuła

Staŭ viadomy poŭny śpis vyzvalenych u ramkach abmienu pamiž Rasijaj i Zachadam

  • Koka
    01.08.2024
    A kto eti ludi i kakoje otnošienije eto imiejet k Biełarusi? Etich oppov dažie rośsijanie nie znajut i vlijanije ich ravno nulu. Počiemu zakońniki iz Hiermanii nie triebovali osvoboždienije Maši Koleśnikovoj?
  • charunžy vidavočnaść
    01.08.2024
    Koka, bo rašaŭ kramloŭski pachan, a nie jaho drazdoŭskaja šaściorka
  • Kiłbi
    01.08.2024
    Vsie kak filmie "Miertvyj siezon". Mieniajutsia špiony, ubijcy na druhich ahientov zapada. Na dvorie 1956 hod.
  • Oon von!!
    01.08.2024
    Połnyje idioty, čtoby priestupnikam potokať. Zavtra putin i łukašienko novych nabierut i vy budietie diełať snova obmien?. ES i amierika vy čio? Pusť tohda hutierriš sidit za nich. Priestupnik ubił čiełovieka a vy idietie na shovor s russkoj oph i jeho otpuskajetie. Nietu i u vas zakona.Pozor šolcu i stariku bajdienu!!!!
  • a.hto.tam.idze
    01.08.2024
    Oon von!!,
    Hladzicie na situacyju s hledzišča vyzvalenych ludziej, dy ich siemjaŭ. Šmat chto ź ich praciahvaŭ baraćbu z dyktaturaj, dobra ŭśviedamlajučy, čym heta dla ich skončycca. Zachavańnie žyćcia - heta samaje nieabchodnaje, čym Zachad moža dapamahčy im u dadzieny momant.
    Demakratyčnaje hramadstva abmiežavanaje ŭ arsienale mahčymych zachadaŭ u adkaz, i nie varta heta razhladać, jak słabaść. Kali nieandertalnik kidajecca ŭ ludziej łajnom, padobnaja dzieja ŭ adkaz ad cyvilizavanaha čałavieka zrynie jaho da ŭzroŭniu nieandertalnika.
  • Fihovyje sojuźniki
    01.08.2024
    Da už, b***, ofihiennyje u nas "sojuźniki". Ja pravilno poniał, čto možno posriedi biełoho dnia, ustroiť tierrakt v Bierlinie, ubiť koho uhodno (da choť Ołafa Šolca, niedoraźvitoho, sudia po vsiemu), sdiełať čto uhodno, vzorvať bazy, špioniť i potom spokojno ždať, kohda v rośsii zachvatiat v załožniki očieriednoho russkoho oppa ili inostrannoho duračka, napisavšieho v falšivyj tielehramm bot? Pozdravlaju, sovietuju niemcam i vsiem jevropiejcam ždať tieraktov každyj miesiac, ubijstv, vzryvov, potomu čto čiełoviek jeho sovieršivšij možiet choť pośle etoho śniať vidieobłoh i nas*** na hłavnoj płoŝadi stolicy etoj strany, jeho vsio ravno potom pomieniajut na kakich-to biespoleznych idiotov. Vidimo diejstvitielno problema v tom, čto "na zapadie" v śpiecsłužbach i politikie rabotajut idioty pochleŝie fsbšnikov i hbšnikov
  • Košmar
    01.08.2024
    Fihovyje sojuźniki, imienno tak vsio i jesť. Pozoriŝie.
  • Symon
    01.08.2024
    Fihovyje sojuźniki, vašy arhumienty majuć racyju i naŭradci rašeńnie addać sieryjnaha killera Krasikava było dla niemcaŭ lohkim. Ale jany vyrašyli, što žyćcie niamieckich hramadzian Kryhiera i Mojžesa "tut i zaraz" maje bolšaje značeńnie, čym utrymańnie Krasikava, jaki, cynična kažučy, zabiŭ "nia niemca". Taksama varta uličvać, što raniej zachodnija krainy nie byli hatovyja adekvatna supraćdziejničać zachopu zakładnikaŭ postsavieckimi dyktaturami. Biezumoŭna, zaraz jany buduć pracavać na hetym kirunku bolš efiektyŭna.
  • Fihovyje sojuźniki
    01.08.2024
    Takim obrazom iz obichoda rosijanskich śpiecsłužbistov isčiezajet poniatije "provalennaja śpiecopieracija", budiet "tak ili inačie vypołniennaja", raźnica budiet v tom, vierniošsia v rośsiju ty sam na samolotie, ili tiebia obmieniajut čuť pozžie, možno bolšie nie bojaťsia poimki, tiepieŕ - vypołnienije luboho zadanija, vopros vriemieni i tiechniki
  • davaj
    02.08.2024
    Fihovyje sojuźniki, Tvoi sojuźniki KNDR i Chamas
  • olala
    01.08.2024
    Fihovyje sojuźniki, jeśli priestupnikov v Jevropie možno tolko zadierživať, a potom obmienivať, a čto jeśli słučajno ubit pri zadieržanii, i sud užie nie nužien, i sažať v tiuŕmu užie nikoho nie nado, i obmienu nie podležit, i połučił po zasłuham. No kak vidim i Jevropie i nie Jevropie vyhodniej zadieržať, ślepiť ohromnyj srok, ili vysšuju mieru, i potom ždať chorošieho priedłožienija. komu kak, a kto-to domoj živym vierniotsia.
  • daviedka
    01.08.2024
    Łukašienko včiera vieś dień naprasno pytałsia dokazať, čto on nie bołonka Putina.
  • Symon
    01.08.2024
    daviedka, ale poŭnaja adsutnaść u śpisie vyzvalennych z zachodnich turmaŭ kahości ź biełaruskich hramadzian całkam padćviardžaje, što sprava Kryhiera mieła zamoŭny charaktar z Maskvy, i Łukašenka sa ŭsiej svajoj "pravaachoŭnaj" i "sudovaj" sistemami ujaŭlaje z sabie kramloŭskuju marianietku i nia bolej za heta. U dadatak i sproba Łukašenki atrymać niešta ad Pucina na Vałdai padajecca skončyłasia niačym.
  • Ho
    01.08.2024
    daviedka, dyk obižatitie, pāpašā: on i nikakaja nie bołonka - on špits, Putiena Umka :))
  • Hiena
    01.08.2024
    daviedka, on nie bołonka my eto po foto vidieli. On śvińnia putina v chlevie. Inohda jeho vypuskajut
  • Pan Usialian
    02.08.2024
    daviedka, Lukaszenka Umka Putina 🤣
  • Abmienny fond
    01.08.2024
    [Red. vydalena]
  • Nu
    01.08.2024
    NN, vy choć praviarajcie što vy pieradrukoŭvajecie z rasijskich krynic. Ryka Kryhiera vyzvaliła nie Rasija a Biełaruś, ci dla vas heta ŭžo Rasija? Ja ruźmieju, što Łukašenka i jaho kdb zładzili hety cyrk z Kryhieram vyklučna pa zahadu z kramla, ale farmalna niemca trymali ŭ Biełarusi.
  • Symon
    01.08.2024
    Nu, va ŭmovach adsutnaści subjektnaści Łukašenki farmalny bok spravy ŭžo nia maje nijakaha značeńnia.
    Naadvarot, niemcy ŭ hetaj istoryi ŭ čarhovy raz dakazali svaju subjektnaść, bo pahadzilisia addać Krasikava tolki pry najaŭnaści niemcaŭ ŭ śpisie. A Łukašenka uzamien na farmalna zdiejśniŭšaha ŭ Biełarusi terakt Kryhiera nikoha sa svaich paddanych nie atrymaŭ.
  • Edhars
    01.08.2024
    Nu, biełaruś isnuje užo čysta farmalna, a pa,faktu heta terytoryja rasiei i pucina, a łukašenka i jaho kdb vykonvaje funkcyju pucinskich kłounau.
  • qwerty
    01.08.2024
    Nu, nakolki možna zrazumieć redakcyja pracytavała The Insider. Heta dla The Insider Biełarusi nie isnuje. Tam prosta pracujuć "chorošije russkije".
  • 12
    01.08.2024
    Vsia eta situacija s niemciem Krihierom i pośledujuŝim jeho obmienom pokazała dva momienta. 1. Moskva połnosťju kontrolirujet RB. Krieml radi sobstviennych intieriesov možiet otdať luboj prikaz v Minsk i Łukašienko jeho vypołnit. Jeśli kriemlu budiet nužno, to v Minskie zadieržat luboho inostranca, sfabrikujut luboje dieło i dažie budut hotovy prihovoriť k śmiertnoj kaźni čtoby potom obmieniať na rośsijskoho killera, rabotajuŝieho na krieml i lično Putina. Iz etoj žie opiery i tysiači mihrantov na hranicie ES, poetomu čto takije hibridnyje ataki vyhodny isklučitielno kriemlu, a Łukašienko hotov vsie eto posłušno ispołniať vo vried biełaruskim nacionalnym intieriesam. 2. Zapad, vidia takuju zavisimosť Łukašienko ot kriemla, jeho niesostojatielnosť i otsutstvije subjektnosti, viediet pieriehovory napriamuju s Moskvoj, a nie s Łukašienko, kotoroho krieml dieržit na korotkom povodkie. Krihiera osvoboždali iz Biełarusi, no obmieniali jeho na rośsijskich špionov i ubijc. Krieml takžie vypustił i druhich inostranciev i rośsijskich politzaklučiennych oppozicionierov, kotorych dieržali v RF, no v śpiskie nietu ni odnoho biełaruskoho politzaklučiennoho, s kotorymi užie bolšie hoda nietu nikakoj śviazi, kotoryje užie bolšie 4 let sidiat ni za čto. A znajetie počiemu v śpiskie nie było biełarusov, potomu vsie kontrolirovał krieml kotoromu pofih na biełarusov, v principie kak i zapadu, kotoromu, kromie hłubokoj ozabočiennosti, tožie vsie ravno. Vyvody diełajtie sami. Kakoj vychod v etoj situacii? Zadierživať v ES łukašienkovskuju ahienturu čtoby potom obmienivať na politzaklučiennych. I eto dołžny łobbirovať vsie niezavisimyje struktury i trubiť vsie naši niezavisimyje śmi. Druhoho vychoda v dannoj situacii prosto nie nietu.
  • Vyzvalać treba sa zbrojaj samim
    01.08.2024
    Pakazalna što nie vyzvalili nivodnaha biełarusa z fašyscka-łukašysckich zaścienkaŭ. Heta kaža ab tym, što režym heta pucinskija šlondry jakija nijakich rašeńniaŭ nie prymajuć.
  • Tolki sami
    01.08.2024
    Vyzvalać treba sa zbrojaj samim, heta dakazvaje, što na nas i našych palitviaźniaŭ zachadu plavać. Im rasijskich libierałaŭ padavaj.
  • Hańba
    01.08.2024
    Dzie biełaruskija palitźniavolenyja? Čarhovy bliskučy dypłamatyčny praryŭ Ofisa...
  • Common sense
    01.08.2024
    Sovkam koniečno nikohda nie poniať ,čto zapadnyje strany cieniat žizń svoich hraždan. Izrail za odnoho sołdata otpuskał tysiaču bojevikov. I luboj zapadnyj hraždanin budiet uvierien, čto za nieho budut boroťsia do poślednieho. A zdieś ty hriaź pod nohtiami kotoruju nie žałko.
  • Aleś
    01.08.2024
    Nado ośvieŝať bolšie prieimuŝiestva słužby v PKK .Naprimier v PKK zarpłata 3500 jevro na pieriedovoj(około 500 jevro v tyłu). Potieri około 1% (około 50 čiełoviek). Jeŝie nado strachovať bojcov PKK na słučaj ubijstva. Naprimier na 1 młn dołłarov. Jeśli bojec pohibajet jeho siemja budiet obieśpiečiena na nieskolko pokolenij. I davať riekłamu v niezavisimych biełorusskich miedia.
  • Paliašuk
    01.08.2024
    NI-VOD-NY (!) BIEŁARUS, navat Nobieleŭski łaŭreat (!!!), nie trapiŭ na abmien. I pry hetym, kali NN piša, što Zachad zdaŭ Biełaruś putleru, znachodziacca naiŭnyja aburanyja, im mroicca kramloŭski naratyŭ. A realny stan rečaŭ taki, jaki jość. I niama ŭ sučasnych kansjumierysckich demakratyj voli i mocy, kab kinuć tyranam vyklik. Praściej ža płot pa pierymietry pabudavać, zabaranić ekspart sotniaŭ tysiač tavarnych pazicyj i ŭjezd na svaju terytoryju ludziam z-za płota (na inšamarkach zachodniaj ža vytvorčaści). Najlepšaja ilustracyja efiektyŭnaści zachodniaj palityki - heta nie siońniašni abmien ci snarady dla Ukrainy ŭ hadzinu pa čajnaj łyžcy, a afhancy, jakija čaplalisia za šasi adlatajučych samalotaŭ i padali ź ich, raźbivajučysia na śmierć, bo lepš tak, čym pad katavańniami talibaŭ. Prykładna toje samaje i z uciokami biełarusaŭ ź Biełarusi. Moža karcinka nie takaja trahičnaja, ale ž.
    I łyžka miodu ŭ bočcy dziohciu, kab nie zaviaršać na zmročnaj nocie: heta ž prykińcie, jaki ŭ łuki kadravy rezierv, što ź jaho niama kaho zachapić dziela abmienu! Byŭ adziny vypadak z zatrymanym Zinhmanam - i ŭsio. Ale j taho chutka źlili. Ułada pasrednaściaŭ, jakuju nichto nie choča i nie moža pastavić na miesca - pierad Haahskim trybunałam.
  • Chans Hieorh Vik
    02.08.2024
    [Red. vydalena]
  • Tutejšy
    01.08.2024
    My nikomu nie patrebny. Nas nichto nie stanie ratavać, akramia nas samich. Nam nichto nie dazvolić navat stvaryć ułasny fond dla abmienu, i łukašysckija špijony buduć i dalej biaśpiečna viartacca ŭ Biełaruś. Takaja našaja sučasnaja rečaisnaść. Źmianić heta možam tolki my.
  • Karł Vary
    02.08.2024
    Tutejšy, što ty viarzieš? Palityčnych źniavolenych tysiačy i ich lik pavialičvajecca štodnia. Aproč taho, chunta moža aryštoŭvać ludzie paŭtorna. A łukašysckich špijonaŭ, jakich udałasia złavić, - adzinki. Kali ŭleźci ŭ hetuju djabalskuju hulniu z abmienam, ničym dobrym jana nie skončycca: łukašysckija bandyty biespakarana buduć vyzvalacca, a apanienty režymu pa-raniejšamu buduć pakutvać.
  • Tutejšy
    02.08.2024
    Karł Vary, vyratuj choć adnaho.

    Ja prajšoŭ praz turmy, mnie zabaronieny vyjezd, ja viedaju ŭ jakim stanie niekatoryja ludzi.

    Vyratuj choć kahości.
  • da taho
    01.08.2024
    Niejki tam Illa bolš važnaja fihura, čym Nobieleŭski łaŭreat
  • FP
    01.08.2024
    Hańba Zachadu!
  • Year
    02.08.2024
    Polščy i Zachadu naležyła b usio ž nastojvać na vyzvaleńni Pačobuta i ŭsch biełaruskich žurnalistaŭ i palitviaźniaŭ jakich łukašenaŭskija karniki abvinavačvali ŭ "zdradzie dziaržavie i pracy na śpiecsłužby Polščy i zachadu".
  •