Kamientary da artykuła

Try hałoŭnyja chvaroby, jakija mohuć pryvieści da demiencyi

  • Pieražyvaju
    02.08.2024
    Pieražyvaju za Viačorku. U jaho atłuścieńnie i padobna na dyjabiet.
  • Nie ŭsie pali pravilna zapoŭnienyja
    02.08.2024
    Pieražyvańni taksama faktar, što spryjaje demiencyi. Tamu trymajcie siabie ŭ rukach. Najlepš kaniečnie ž być pafihistusami amarałusami, tych nijakaja chvaroba nie biare.
  • U toj čas
    02.08.2024
    Voś-voś...cukar asnova ŭsich chvarob. Babula raspaviadała, što da vajny i jašče ź dziasiatak hadoŭ paśla vajny dadadzienaha cukru ludzi zusim nia jeli. Dzieciam pierapadała na jakija śviaty pa paru cukierak i ŭsio. Cukar u arhanizm traplaŭ pieravažna z kruchmału bulby, žytniaha chlebu. I pšaničnaha chleba ludzi nia jeli, a ŭ im bolš cukru. Pšaničny "chleb" nie nazyvali chlebam, a nazyvali bułkaju i piakli niekalki razoŭ na hod na śviaty, jak Vialikdzień, Kalady, karavaj na viasielle... jašče, babula kazała, varyli napoj z cukrovych burakoŭ i jabłyk. Cukrovyja buraki ŭ toj čas jašče nie byli hienietyčna madyfikavanyja i ź ich akramia cukru ŭ vadu pierachodziła šmat mikraelemientaŭ, vitaminaŭ. U pieraliku čałaviek za hod źjadaŭ kala 1-2 kiłahrama cukru. A jašče ž było kuča pastoŭ i ŭsie amali prytrymlivalisia. Zaras za dzień źjadajuć kalai paŭkiłahrama cukru. Ludzi z ranku da viečara varušylisia, pracavali i heta lohka spalvała toj cukar. U ofisach, ci kala cielika nie siadzieli, Byli ciažkija časy, a ludzi idučy na pole pracavać, na pracy i z pola ŭsiej čas śpiavali. Zamiest telefona cielika ci kampiutera byli festy, viačorki dzie kožny rabiŭ niejkuju pracu i razmaŭlali, śpiavali- vaś tabie i pastajanny čałaviečy kantakt. Vo i byli zdarovyja sercy, nie zabityja žyły, zdarovyja mazhi. U tyja časy Biełaruś pa daŭhažycharach nabližałasia da Abchazii. Navukoŭcy naličyli tut bolš za 35 tysiač ludziej starejšych za 100 hadoŭ.
  • Čytač
    02.08.2024
    U toj čas, vielmi cikava było pačytać, dziakuj.
  • Barmalej
    04.08.2024
    V 1970 hodu naibolšaja prodołžitielnosť žiźni na płanietie była v Šviecii, Francii, Biełarusi i Hruzii. Eto vsio jesť v Intiernietie. Nado otmietiť čto dostihałsia takoj pokazatiel za sčiot žienŝin kotoryje nie pili i nie kurili. A siejčas baby pjut i kuriat kak mužiki. Tak čto sachar - eto problema nomier dva. Biełorusy skoro vsie sdochnut nie iz za sachara a iz-za vodiary
  •