Kamientary da artykuła

U Kurskaj vobłaści ŭkraincy źniščyli rasijskuju vajskovuju kałonu VIDEA

  • Spadar
    09.08.2024
    Dalejšych pośpiechaŭ ukrainskim vajaram!!!
  • Valera
    09.08.2024
    Nynčie doroho obchoditsia ivanu-duraku etot ichnij caŕ putin. Dumali napadať na druhich, a v zamien ničieho niebudiet? Nie uhadali. Pohibli za biespłatnto i za sumašiedšije idiei putina. Vypłat nikakich etim durniam nie budiet. Skoro putin sam kapitulirujet, jeśli voźmut kurskuju AES.
  • Lelik
    09.08.2024
    A kak eto tak połučiłoś? Hruzoviki počti ciełyje a vnutri trupy
  • Bavovna
    09.08.2024
    Lelik, kurili v niepołožiennom miestie
  • Vova putin
    09.08.2024
    Lelik, oni shorieli (s)
  • Vavioračka
    09.08.2024
    Lelik, heta ŭsio akciory TNT
  • Taki da
    09.08.2024
    Lelik, Kaśsietnyje bojepripasy, šariki.
  • Žvir
    09.08.2024
    Lelik, što vytrymlivaje stal, to nie vytrymlivaje čałaviek.
  • ...
    09.08.2024
    Vierojatno, kaśsietnyje, ili čto-to, čto poražajet šrapnielju ili miełkimi oskołkami.
  • Lolik z-pad Limasoła
    09.08.2024
    Lelik, bajavyja maskity. Zaraz duža prydatnaje nadvorje dla vykarystańnia hetaj bijazbroi
  • 09.08.2024
    Lelik, jechali płotno , s otkrytoj zadniej štoroj .
    FPV dron szadi priam v cientr kuzova . Bolšinstvo oskołkov v " našich malčikov " . Chajmars tut nie pri diełach .
    On idiet po žps i nie katit po podvižnym cielam .
  • Janka
    09.08.2024
    Lelik, mahčyma niejtronnaja bomba. A mahčyma kasietnaja bajavaja častka. Cikava, što chajmarsy nie raźličanyja dla ŭražańnia chutka ruchajučychsia mišeniaŭ. Ale mahčyma ZSU dasiahnuli ŭ ich vykarystańni takoj stupieni prafiesijanalizmu, što navučylisia karektavać palot u reałtajmie praź infarmacyju z raźviedvalnych dronaŭ.
  • Vasil
    10.08.2024
    Žvir , vali adsiul, łukašyst.
  • Kurskij leśnik iz vojentorha
    09.08.2024
    Mołodcy kurskije partizany i žitieli Kurskoj narodnoj riespubliki, pokazali moskovskim impiercam ich miesto. Ždiem riefierienduma. Hniet putinskich oliharchov, moskovskich baryh i kriemlevskich impierialistov dołžien byť ostanovlen i nakazan. Ždiem vosstanija i prisojedinienija Smolenskich, Brianskich, Biełohorodskich.
  • Žvir
    09.08.2024
    Ci ŭśviedamlaje Pucin, što jon narabiŭ ? Navošta jon uvohule naradžaŭsia na hety śviet ? Bolš za tysiaču achviaraŭ za dzień - takaja statystyka strataŭ rasiejskaha boku na hetaj vajnie. Padajecca, što značna tańniej było b achviaravać samim Pucinym, adnym, dziela vyratavańnia tysiačaŭ pakul jašče žyvych ruskich mužčyn i ich siemjaŭ. Pahadziciesia, heta byŭ by samy tanny varyjant paviartańnia miru va Ŭkrainu i Rasieju, tańniej prosta nie byvaje... Moža ŭ atačeńni Pucina znojducca asoby, jakija heta razumiejuć ?
  • Prosta žychar
    09.08.2024
    Žvir , padobna, što nie putleram adzinym viadziecca vajna. Tam u jaho atačeńni jašče dziasiatki (kali nie sotni) źjechaŭšych z hłuzdu kdbistaŭ, plus mazhi značnaj častki rabsiejskaha nasielnictva prasiaknutyja impierskaściu. Heta vajna rasiejskaj impierskaj sistemy suprać svabodnaha śvietu, i pry ŭmovie źniknieńnia putlera jana naŭrad ci spynicca (prypynicca, u najlepšym vypadku).
  • E-kropka
    09.08.2024
    Žvir , mieńšie hriazi-mrazi na ziemle budiet. Tak im i nado, russkim rabam.
  • Andruś
    09.08.2024
    Žvir , navat, kali prybrać putlera, to hetaja vajna, moža i spynicca, ale vajaŭničaść rasii nie źniknie. Rasijcy vybieruć sabie novaha takoha samaha i znoŭ pačnuć z kim-niebudź vajavać. U ich cary, jakija nie vajujuć z susiedziami, nie pryžyvajucca.
  • Vajar
    10.08.2024
    Andruś, žair - łukršyst, nie adkazvajcie łukašystu.
  • Kurskij leśnik iz vojentorha
    09.08.2024
    Siejčas v intiernietie mnoho vidieo ot žitielej Kurskoj narodnoj riespubliki. Nikto iz nich nie okazyvajet nikakoho soprotivlenija dobrovolčieskim otriadam i siłam Kurskoj narodnoj riespubliki. Ludi vsie vidiat i ponimajut, čto hłavnuju opasnosť dla nich niesiet krieml i rośsijskaja aviacija, kotoraja nanosit udary po žiłym domam mirnych žitielej.
  • Fejspałm
    09.08.2024
    Cikava budzie nazirać, jak Rasija budzie advajoŭvact hetyja terytoryi.
    Napeŭna tam zastaniecca vypalenaja ziamla. Ale prapahandony zajaviać, što heta va ŭsim ZSU vinavatyja, a nie ich boteksny dzied
  • Chod koniem
    09.08.2024
    Eto mnie napomniło matč Karpova protiv Kasparova. Karpov dumał, čto on v osoboj śviazi s Andropovym i pobieda v karmanie, no Kasparov sdiełał chod koniem i v damkach.
  • PVK "Švahier"
    09.08.2024
    Hierasimaŭ! Šajhu! Hdzie pakiety?!!
  • Čarkaškvarka
    09.08.2024
    Voś tak by razhramili i škłouskaje vojska kali by palezli, 5 siek i nikoha niama
  • Karnik z SS
    09.08.2024
    Čakajcie nas, jabaćki!
  • Buh
    09.08.2024
    Na vidieo stolko «chorošich russkich» prilehli otdochnuť.
  • babrujčanin
    09.08.2024
    Usie z atkrytych krynic i dobraja pamiać Pa " počyrku" nahadvaje rejd desantnikaŭ Zabrockaha pa tyłam uzrfi dnr na daunbasie jaščie ŭ 2014 hodzie.Źniščšeńnie łahistyki składoŭ błokpastoŭ harnizonaŭ nievialikich zasady uniknieńnie sutyknieńniaŭ " łob u łob" A kali uzhadać " puk pryhožych" i da Kałuhi Maskva čym dalej tym bolš kałaps chaos u rf kiraŭnictva..
  • Ivan-bołvan
    09.08.2024
    Vsio iz-za toho čto baťka otvioł tohda svoi siły
  • Dichłofos
    09.08.2024
    Ivan-bołvan, ciełuju odnu tarakańju siłu )) ?
  • a.hto
    09.08.2024
    Ivan-bołvan,
    Jašče niekalki dzion takich padziej u Rasiei, i my daviedajemsia, jak Baćka vajnu dla Ukrainy vyjhraŭ... ad jaho samova!
  • Čieł
    09.08.2024
    Vo ja poržu, kohda zachvatiat Kursk i proviedut tam riefieriendum.
  • Tuareh
    10.08.2024
    Počiemu vojna????
    Vot oficialnaja pozicija RF: «Vojna idiot, čtoby nie dopustiť rasširienija strašnoho NATO na Ukrainušku» Po suti, protiv vsiej NATY vojujem, a nie protiv Ukrainy. No počiemu žie Šviecija i Finlandija tak prosto vošli v NATO. Rośsija, naprimier, mohła priedłožiť variant otvoda vojsk na hranicy 2022 hoda, čtoby Šviecija i Finlandija v NATO nie vstupili. Šviecija i Finlandija v NATO eto potieria Pietierburha, potieria vtoroj stolicy. Ukraina v NATO….. nu daleko… hdie-to na Juhie. Nu Krymu budiet uhrožať Ukraina v NATO. Nu potieriajet rośsija Krym. Vychod k Čornomu moriu u RF vsio ravno ostanietsia. No raźvie možno Krym sravnivať s Pietierburhom, s rodinoj Putina? Tak možiet nie v rasširienii NATO dieło? DA KONIEČNO ŽIE NIET
               V słučaje hłobalnoj jadiernoj vojny s NATO važno budiet nie skolko stran v NATO, a skolko v Rośsii JADIERNYCH rakiet, bomb snariadov. Voobŝiem skolko v rośsijuškie jadiernoho oružija. Takoho oružija vo vriemiena SSSR było očień mnoho, no u nieho jesť svoj srok hodnosti. Jadiernoje oružije nie viečnoje, a po doktrinie Jadiernoho sdierživaja, jadiernoho oružija nužno očień mnoho, vied́, čtoby śbivať jadiernyje rakiety, niejtronnych protivorakiety, čtoby śbivať niejtronnym vzryvom jadiernyje rakiety na podlotie. Poetomu nužno i stratiehičieskoje JAO (rakiety SATANA), JAO sriedniej moŝnosti i dažie taktičieskoje ( snariady, maleńkije bomby, torpiedy).Jeśli kto nie znajet, vzryvy v Chirosimie i Nahasaki otnosiatsia k taktičieskomu JAO.
            Davajtie,tiepieŕ, rassmotrim NIEJTRONNOJE ORUŽIJE.
    Niejtronnoje oružije, po suti, tožie jadiernoje, tolko nastrojeno tak, čto pri vzryvie vybrasyvajetsia obširnyj potok niejtronov, kotoryj vyrubajet vsiu elektroniku i udalajet lubyje živyje orhanizmy. Tak vot srok hodnosti bolšinstva jadiernych bojehołovok v RF podchodit k koncu primierno k 2035 hodu)))
     Luśjen Ariestovič nie zria hovorił, čto vojna prodliťsia v krajniem słučaje do 2035-ho. Jeho žie nie tolko kastriujehołovyje smotriat, no i mnoho umnych ludiej. Vot i privlok k siebie auditoriju. Sozdanije JAO očień słožnyj prociess. Jeho diełajut iz uranovoj rudy + nužno očień mnoho riedkich i dorohich komponientov i samyj dorohoj iz nich eto Tritij. 1 kh tritija stoit primierno 30 000 000 $. Promyšlennyj tritij proizvodiat v jadiernych rieaktorach, obłučaja niejtronami litij-6, a litij-6 diełajut iz riedkoziemielnoho mietałła LITIJA.
           Vot citata iz vikipiedii.
    Mirovaja kommierčieskaja potriebnosť v tritii na 1995 hod sostavlajet ježiehodno około 400 h, i jeŝio poriadka 2 kh triebovałoś dla poddieržanija jadiernoho arsienała SŠA(7 kh dla vsiech mirovych vojennych potriebitielej).
    Bolšije količiestva tritija potriebujutsia dla tiermojadiernoj enierhietiki: naprimier, dla zapuska biezotchodnoho jadiernoho rieaktora vo Francii ITER (poetomu Makron pieriodičieski istierit i vyražajet ozabočiennosť) potriebujetsia kak minimum około 3 kh tritija, dla zapuska DEMO ponadobitsia 4—10 kh. Hipotietičieskij tritijevyj rieaktor potrieblał by 56 kh tritija na proizvodstvo 1 HVt·hoda elektroenierhii, tohda kak vsiemirnyje zapasy tritija na 2003 hod sostavlali vsieho 18 kh
            Primieniajetsia v jadiernom i tiermojadiernom oružii, libo v vidie diejtierij-tritijevoj śmiesi (bustinh), nahnietajemoj v śfieričieskuju połosť płutonijevoho zariada, i v vidie primiesi k diejtieridu litija (tritid litija) v tiermojadiernoj stupieni. Rieakcija D + T javlajetsia istočnikom bystrych niejtronov, vyzyvajuŝich dielenije urana-238.
    Ohromnoje značienije tritij imiejet dla upravlajemoho tiermojadiernoho sintieza.
    Krupniejšije v Jevropie zaleži litija nachodiatsia riadom s Dniepropietrovskom)))) Možiet kto živiot tam? Rasskažitie idiot  dobyča litija siejčas?
    Vot 2017 hodu hienprokuror Ukrainy priedłahał otdať dniepropietrovskije miestoroždienija litija i urana Iłonu Masku. https://www.atomic-energy.ru/news/2017/12/19/81833
    V RF na načało fievrala 2022 hoda litija voobŝie nie było https://www.atomic-energy.ru/news/2022/02/07/12168

    SSSR vvioł vojska v Afhanistan po toj žie pričinie, po kotoroj RF vojujet s Ukrainoj.  Afhanistan nieskazanno bohat niefťju, zołotom, ałmazami, uranom i litijem. Sami pohuhlitie ruskojazyčnyje ili anhłojazyčnyje istočniki. V 60-yje SSSR tam raźviedyvał i dobyvał. V 1979 SSSR vvieł vojska dla zaŝity svoich miestoroždienij. V 2000-ych amierikancy na bazie sovietskich hieołohoiiśledovanij, provieli svoi. V nastriaŝieje vriemia,  Afhanistan eto strana s  samymi isśledovannymi  v mirie poleznymi iskopajemymi i riedkoziemielnymi mietałami. V kakich jeŝio stranach jesť litij? Vot v Bolivii niedavno obnaružili miestoroždienija, bohačie čiem v Arhientinie i Čili. I srazu pierievorot kakoj-to v Bolivii načałsia. V Zimbabvie, byvšaja Rodiezija, tožie jesť litij i tam tožie ošivajutsia russkije ili, viernyj słuha, Łukašienko,
    "Jeśli draka nieiźbiežna, to biť nužno piervym". Putin pod "drakoj" imieł vvidu jadiernuju vojnu. A skazał tak, potomu čto Rośsiju otriezajut ot syŕja, nieobchodimoho dla JADIERNOHO SINTIEZA (proizvodstvo jadiernoho oružija i jadiernoho topliva).
    "S momienta, kohda  mirovyje dieržavy osvoili massovoje proizvodstvo STRATIEHIČIESKOHO jadiernoho oružija, stało poniatno, čto vojna mieždu SSSR i NATO priviediot k vzaimnomu uničtožieniju. Po jadiernoj vojnie u SSSR, po sravnieniju so stranami NATO, była naichudšaja pozicija, no dažie stratiehičieskoho jadiernoho arsienała SSSR chvatiło by, čtoby otpraviť strany NATO v sriednije vieka, nu i nasielenije do sriednieviekovoho urovnia sokratiť. Nu a jadiernoho arsienała NATO chvatiło by, čtoby uničtožiť vsio živoje na tierritorii SSSR. Rieč nie tolko pro ludiej. Živyje ludi, životnyje, nasiekomyje, sovki i t.d.
         Vot kak pobiediť, i samim nie pohibnuť, v takoj vojnie? Da očień prosto, nado połnosťju otriezať protivnika ot syŕja dla proizvodstva jadiernoho oružija. JAO imiejet srok hodnosti. Lišiť protivnika syŕja i so vriemieniem  jadiernoho oružija u nieho budiet stanoviťsia vsio mieńšie. Kohda ostanieťsia sovsiem mało, možno i povojevať. Tak, čtoby na 10 jeho stratiehičieskich rakiet prichodiłoś 300 našich niejtronnych protivorakiet. A na 1 protivorakietu protivnika, prichodiłoś 100 našich stratiehičieskich rakiet.
      
     
  •