Kamientary da artykuła

Stała viadoma, kolki zarabili na prodažy BiełAZaŭ pasiaredniki z kołaŭ małodšych Łukašenkaŭ — heta sotni miljonaŭ dalaraŭ na hod

  • Bienia
    18.08.2024
    Nie Rotšildy vied́ s Rokfiellerami, a prostyje chłopcy iz dierievni.
  • Pan Usialan
    18.08.2024
    Bienia, Rotšyldy i Rakfielery nie krali hrošy ŭ svaich narodaŭ. Zavod-vytvorca zarablaje mieńš, čym zhraja łukašenkaŭskich baryhaŭ. Navat nie chočacca ničoha kamientavać... Mienavita tak vyhladaje sacyjalnaja ekanomika ŭ razumieńni łukašenki. A zaraz na chvilinku ŭjavim sabie, što ŭsie hetyja srodki padzielenyja pamiž baryhami viartajucca na pradpryjemstva?! Ja miarkuju, z takimi dachodami, BiełAZ moh by funkcyjanavać na adnym uzroŭni ź japonskim i amierykanskimi kankurentami na rynku ciažkoj techniki (nie kažam zaraz pra sankcyi). Nie budziem budavać iluzij, takija samyja schiematozy pa vysmoktvańniu dziaržaŭnych hrošaj pracujuć na ŭsich pradpryjemstvach, dzie jość vialikija hrošy...
  • American
    18.08.2024
    Pan Usialan , Rotšiłdy i Rokiefiellery nie krali? Da jeŝie kak. Oni to sozdali priestupnyj ssudnyj procient kotoryj privieł kapitalističieskuju ekonomiku k sistiemie dołžnikov i stiažatielej. Hienri Ford zamiečatielnyj amierikanskij biźniesmien nienavidieł bankirov i kriedity za eto jeho voźvieli v antisiemity. Po suti v Amierikie banki vładiejut vsiem i dažie domami v kotorych živut amierikancy so svojej miečtoj.
  • American
    18.08.2024
    V sravnienii siemiejkoj Bajdiena siemja Łukašienko žałkije žabraki. Vot tie krutiat biźnies ispolzuja adminriesurs po połnoj, napriamuju s putinym, kitajcami i dažie Ukrainoj hdie syn bajdiena Chantier połučał ježiemiesiačno zarpłatu $90 000 za konsultacii i političieskoje prikrytije papaši.
    Pomnitie takuju ukrainskuju firmu Burisma? Śvidietieli byli i rasśledovanije vieli i hotovy byli dať pokazanija na Bajdiena jeho syna i brata, a hienprokuror SŠA vsie proihnorirovał i nie otkrył uhołovnoho dieła.
    A vy mnie tut ślezy pro łukašienko ljetie v komientach. Śmiešnyje vy i hłupyje ibo nie umiejetie myśliť kritičieski i vidieť suť problemy.
  • Pan Usialan
    18.08.2024
    American , mnie hłyboka nasrać na karupcyjnyja schiemy ŭ ZŠA. Prablema ŭźniataja ŭ artykule, datyčyć Biełarusi, a značycca i kožnaha biełarusa. A Vy šanoŭny napierdalajecie ŭ kamientaryjach ab Amerycy. Pra ZŠA zaprašaju z kamientarami na resursy, jakija zajmajucca karupcyjnaj tematykaj u Amerycy. Vy b jašče tutaka, šanoŭny, zaciahnuli "vałynku" pra zahnivajučy Zachad. Jaki ŭsio nijak nie pierahnije...
  • American, pierajmienujciesia ŭ HomoSovieticus
    18.08.2024
    American, u vas typovy saŭkovy whataboutism, saŭkam kažaš: u vas hułahi, represii i karupcyja na sotni miljonaŭ, a ŭ adkaz čuješ, što ŭ štatach “niehraŭ linčujuć”.
  • Valenty
    18.08.2024
    American , jak ty jašče nie napisaŭ, što ŭ amierycy niehraŭ linčujuć? navat dziŭna! )))
  • American
    18.08.2024
    Pan Usialan , To jesť vy nie ponimajetie otkuda Ukrainie zaprieŝali i zaprieŝajut biť po rašie zapadnym oružijem. Nievjezžaješ počiemu osieńju 2022 hoda Blinkien priletieł kak ošpariennyj v Ukrainu tormoziť osvoboždienije chaŕkovskoj obłasti? Eto vsie amierikanskaja korrupcija i dohovorniaki. Chotitie pobiediť budtie hotovy k riealijam a nie rozovym miečtam ćvietočkam i sierdiečkam
  • Pan Usialan
    18.08.2024
    American, ci Vy ŭ stanie da kanca i ŭvažliva čytać kamientary i sam artykuł? Tut idzie razmova pra siamiejstva chitrazačosanych, jakija abahačajucca na biełaruskim narodzie. A Vy to ŭ karoŭje, to ŭ śvinoje... Pačali z karupcyi ŭ ZŠA, potym pierakinulisia na Ukrainu. Pa temie niejkija kamientary, pa temie, šanoŭny. Ja dobra vałodaju infarmacyjaj pra karupcyju ŭ ZŠA, Ukrainie i inšych "zahnivajučych" krainach Zachadu
  • American
    18.08.2024
    American, pierajmienujciesia ŭ HomoSovieticus , Bieda v tom čto dla łohičieskoho myšlenija vy ispolzujetie levuju časť mozha kotoraja otviečajet za emmocii. Poetomu v vašich komientach bielibierda na tiemu niehrov linčujut. Ja vam o tom čto korrupcija nie imiejet hranic, a vy ubohije s oskorblenijami. Pro rieprieśsii słova nie było skazano, ravno pro ich pričinu. Iz-za takich kak vy Biełaruś nachoditsia pod rosijskoj okkupacijej, sankcijami i počti połnosťju izolirovana ot mira.
  • Matan
    18.08.2024
    Mietady rasśledvalnikaŭ tak sabie. Ekstrapalacyja dachodaŭ za papiarednija hady na hod ciapierašni - niaŭdziačnaja sprava. Zaraz ličby dachodaŭ mohuć značna adroźnivacca.
  • Ŭsio vakoł narodnaje - ŭsio vakoł Łukašenki
    18.08.2024
    Matan, a vy, jak akcyjanier AAT BiełAZ, aficyjna zaprasicie finansavuju spravazadčnaść pradpryjemstva dla aznajomlivańnia, bo na sajcie kampanii jana tolki za 2018, i vam abaviazkova jaje daduć! Bo AAT BiełAZ - heta ž dziaržaŭnaje, to bok narodnaje pradpryjemstva, i tamu atrymlivajecca, što vy taksama jahony saŭładalnik :)
  • Humanitarij
    18.08.2024
    Matan, nie pozoŕ nik. Dola uźbiekskoj kompanii eto 3,4% (3/88,2*100) ot obŝiej othruzki na dillerov. Ona ostanietsia pohriešnosťju i nie iźmienit poriadka cifr, dažie jeśli narisovať jej 100% rientabielnosť.

    No rientabielnosť zavoda, kak tiebie objaśnili, vsie ravno składyvajetsia nie iz prodaž koniečnomu potriebitielu, a iz othruzok na žulikov. I dažie kohda u žulikov mienšaja rientabielnosť, oni vsie ravno budut zarabatyvať bolšie, potomu čto pribyl zavoda v summie koniečnoj prodaži sčitajetsia iz ubyvajuŝieho čisła — toho, čto ostałoś pośle dillerov i distribjutiera. Iz etoho vyvod, čto rientabielnosť zavoda povysiťsia tolko za sčiet otžima žulikov i naoborot — rientabielnosť žulikov povysiťsia za sčiet otžima zavoda. Eto to, čto tiebie starałsia objaśniť rasśledavalnik.

    Biehłymi vyčiślenijami połučajetsia, čto zavodu nužno koptiť niebo s 34% rientabielnosťju, čtoby tolko dohnať po pribyli svoju "tovaroprovodiaŝuju sieť", kotoraja tie žie $329 młn. diełajet iz vozducha pri rientabielnosti 20-25%.
  • Bałaboł
    18.08.2024
    Matan, davajcie vašy ličby!
  • Siemiejka ......
    18.08.2024
    Siemiejka postojanno rastiet, rastut i jeje appietity. Prievratili stranu v ZAO «Biełoruśsija», kotoruju kłan Łukašienok doit po połnoj. Mimo biudžieta strany i hosudarstviennych priedprijatij uvodiat milliardy dołłarov, i idut oni v karman siemiejki vot čieriez takije prosłojki i schiematozy. A mohli by idti v rabočim na priedprijatii, na jeho raźvitije, v biudžiet. Vied́ vsie eti priedprijatija hosudarstviennyje, oni prinadležat vsiemu narodu, a nie siemiejkie, dorvavšiejsia do vłasti. No vsiu maržu s hos priedprijatij śnimajet imienno siemiejka Łukašienok. A jeśli vziať kakoho nibud́ prostoho častnika, kotoryj zanimajetsia obyčnym miełkim optom, łukašienkovskije provieriajuŝije orhany sdierut s nieho tri škury za to, čto on kak posriednik zarabotał 30% s oborota. A kohda tožie samoje diełajut približienije k siemiejkie kłany, prisosavšiś k hos priedprijatijam kak parazity s millionnymi oborotami, to za eto im ničieho. Siemiejkie možno vsie v stranie, im nie do zakonov, a prostych biełarusov nahnut po połnoj.
  • Hańba
    18.08.2024
    Ničevo, nasialeńnie ničoha nie paškaduje dla lubimych lidzieraŭ! Nie abiadniejem!
  • Uład
    18.08.2024
    "Jabaťki" pra hetaje viedajuć? Ci im Boh rozumu nie daŭ, kab zrazumieć słovy "Lubimuju nie otdajut"?
  • Harambuš
    18.08.2024
    Uład, nie znajut, dla nich sozdali informacionnyj puzyŕ, i oni v niom s ohromnym žiełanijem sidiat, ibo v niom niet problem, v niom nie tak strašno
  • siamiejka-chunta-mafija-aliharchi
    18.08.2024
    Heta ž nie kubak Cichanoŭskaj za 20€ abmiarkoŭvać łukabotam, tut schiematozy ŭ dyrektara saŭhasa Łukašenki i jaho siamiejnych kłanaŭ na sotni miljonaŭ dołaraŭ. I hety vy jašče nie bačyli spravazdač z asabistaha fonda pierasiadzienta, u jaki iduć adličeńni i padatki prostych biełarusaŭ i arhanizacyj - tam mabyć za 25 hadoŭ taksama ŭžo miljardy. I nijakaha kantrola, nivodnoj spravazdačy za dziesiacihodździ.
  • Nie hałasi!
    18.08.2024
    siamiejka-chunta-mafija-aliharchi , sapraŭdy, raptam stała cicha, nichto nie hałosić "hrantasmoki! Pilat hranty, riezultatov niet, kak užie eto nadojeło, pustoje miesto!.." Dzie ŭsie hetyja "žory", "ofisy-kabiniety" dy inšyja sierdabolnyja barcuny za "rezultaty" i "čužyja hrošy"? Tut im zaniało.
  • qwerty
    18.08.2024
    Nie hałasi! , siońnia ž vychadny. Dy i nadvorje - pivasik na pryrodzie.
  • Botam
    18.08.2024
    A dzie kamientaryi łukapucinskaha bota acab, jon ža tak časta tut kamientavaŭ pra zachad, Ukrainu, pra sotni dalaraŭ u biełaruskim demakratyčnamu ruchu, a tut sprava na sotni miljonaŭ, i cišynia. Što, u mietadyčkach prapisany tolki naratyvy jak palivać inšych i ni słova pra karupcyjnyja schiemy ŭzbahačeńnia siamiecstva Łukašenak?
  • American
    18.08.2024
    Botam, ---Chočieš pro Zapad? Budieš v šokie kohda uznaješ kakije afiery prokručivajut zapadnyje politiki v časnosti amierikanskije. Vo vriemia obamy śpiecpodrazdielenije morskich kotikov pomiestiło zakaz na 50 hłušitielej dla vintovok. Zakaz raźmiestili v malenkoj kontorie rodstvieńnika činovnika iz ministierstva oborony. U toho po dokumientam proizvodstvo nachodiłoś v haražie jeho doma. Siebiestoimosť zakaza hłušitielej sostavlała $15 000 i eto očień doroho dla takoho roda ustrojstva. Kohda žie hłušitieli postavili vojennomu viedomstvu stoimosť v invojsie sostaviła odin million dołłarov($1 000 000). Eto ja nie pišu pro kovidnyje opieracii hdie amierikanskaja biurokratija krała trillionami. Vy takije naivnyje jeśli vieritie čto zło eto łukašienko a tam za buhrom icklučitielno odno dobro.
  • hurt djvu
    18.08.2024
    American , dyk dzie akabčyk? :)
  • Lejcar korkavy
    18.08.2024
    American , vizu nie dali amierykancy, što tak dupu rvie? Vyšej napisali, što havorka ab biełaruskim pradpryjemstvie, i što ŭ ZŠA adbyvajecca nie cikava. Supakojciesia, kali niama čaho raskazać ab BiełAZie.
  • Vojtek
    18.08.2024
    hurt djvu, śvienta nadzielka.. vychodny dzień u akabčyka!
  • American
    18.08.2024
    Lejcar korkavy, kakuju vizu, duriłka nietradicionnyj? pjan čto li?
  • Siemiejka ......
    18.08.2024
    A pomnitie kak pochožije schiemy, no v obchod siemiejki, orhanizovali diriektora biełaruskich miaso-mołočnych kombinatov. Oni tohda tožie sozdali firmy prosłojki na tierritorii RF i othružali tuda svoju produkciju po zanižiennoj cienie, sootvietstvienno bolšaja časť pribyli ot prodaži produkcii osiedała imienno v etich prosłojkach. Jeśli nie ošibajuś tam summy dochodili do sotien tysiač dołłarov. Łukašienko i jeho kłany pro eti schiemy nie znali, a kohda raskopali, to ustroili pokazatielnyje sudy pod vidom boŕby s korrupcijej, a na samom diele skorieje vsieho kłany siemiejki podžali pod siebia i miaso-mołočnuju śfieru. I tiepieŕ sravnitie s tiekuŝim primierom, synovja Łukašienki i približiennyje k nim kłany orhanizovali anałohičnuju schiemu po prodažie samosvałov Biełaz čieriez svoi prosłojki, no tolko summy tam užie nie tysiači, a na sotni millionov dołłarov. I nikakich uhołovnych dieł za korrupciju i ličnoje obohaŝienije za sčiet hosudarstviennych priedprijatij. Potomu čto tam približiennyje i dovieriennyje lica, tam ličnyje intieriesy Łukašienko i jeho siemiejki, poetomu takim kłanam možno vsie, dažie zabirať pribyl u hosudarstviennych priedprijatij na na sotni millionov. I eto nie budiet sčitaťsia korrupcijej. A kohda čiem pochožim zanimajutsia druhije bieź viedoma Łukašienko, kak było v słučaje s miasomołočnoj śfieroj, to eto užie korrupcija. Potomu čto vsie finansovyje potoki dołžny idti tolko čieriez karmany siemiejki.
  • Jariło
    18.08.2024
    Parień iz naroda na diele okazałsia rvačom s carskimi zaprosami. Ničieho novoho, pod łozunhom "za narod i spraviedlivosť" ustroił siebie i siemiejkie carskuju žizń. Tiepieŕ poniatno otkuda sinije palcy? Jeho chotieli otorvať ot hosudarstviennoho koryta, iz kotoroho siemiejka ispravno .... sotni millionov dołłarov ježiehodno. I takije schiematozy vo vsiej ekonomičieskoj śfierie, viezdie posriedniki na postavku i othruzku produkcii, ot ryby do niefti. I vsie eti posriedniki monopolisty iz čisła siemiejki. Dojat biednyj biełorusskij narod nieŝadno.
  • Vasia
    18.08.2024
    [Red. vydalena]
  • Sieriło
    18.08.2024
    Jariło, Kakije problemy? Podnimitie ž s divana i zarabotajtie. Łukašienko smoh dla siebia i svojej siemji a vy niet. Vy dažie jeho ot vłasti otriešiť nie možietie a v pridaču niesmieniajemuju lidarku na šieju posadili. Kto vam vinovat?
  • Jariło
    18.08.2024
    Sieriło , Nie nazyvajtie rabotoj kražu i korrupciju, čiem zanimajetsia eta Siemiejka. Vy stavitie mnie v upriok, čto ja nie voruju u naroda kak diktator? A sami vy časom nie iz viertikali budietie, raz dla vas obvorovyvať narod eto norma i "rabota"?
  • Sieriło
    18.08.2024
    Jariło, Čto u vas ukrali lično? Vy čto-to zarabotali i kto-to ukrał? Ili vy hipotietično na zarabotannyje pri pierieprodažie dieńhi sčitajetie svoimi? Słovo narot nie upotrieblajtie, narot poniatije rastiažimoje.
  • Sieriło
    18.08.2024
    [Red. vydalena]
  • rpp
    18.08.2024
    Sieriło, moj hołas .
  • 0101
    18.08.2024
    Čakajem pasiadžeńnie ŭ łuki pa karupcyi na “ BieŁAZie”? Pabačym jak Viciu i Dzmu zavodziać u kajdankach? A dzie darečy Švied? Au , prajeuratura. Tut narod hrabiać!
  • daviedka
    18.08.2024
    U nich ochrana iz SBP Łukašienko. https://i.ibb.co/DwR51y0/ohrannik-Celyk.png
    Rosłyj tiełochranitiel śleva ot siestry Anny Siełuk rańšie słužił v OMON.
  • A vot i krikunov podvieźli.
    18.08.2024
    Botofierma połučiła mietodičku:

    1) vsie politiki kradut, eto normalno, a my počti ničieho.
    2) bolšie vsiech kradut naši vrahi amierikancy. Pro russkich nie vspominajem.
    3) i vobŝie, kakaja raźnica, pusť kradut, vied́ prostoj čiełoviek ničieho nie smožiet iźmieniť.
    4) pieriečisłannoje v p. p. 1,2,3 razbavlať niebylicami, pochožimi na fakty, kotoryje nievozmožno bystro provieriť.
    5) dla pridanija dostočiernosti podpisyvaťsia nikniejmom associativno śviazannym s komientarijem.
  • Dienieh niet, no vy dieržitieś
    18.08.2024
    Chołopam chvatit i čarki so škvarkoj, a bojarinu nado chorošo pokušať, choromy tožie nužny, łošadki tam raznyje, nu i na zanačku za buhrom skopiť, i nie odnomu jemu, a i jeho rodstvieńnikam i pročim prikorytnikam. Tak čto dienieh niet, no vy dieržitieś.
  • rpp
    18.08.2024
    Schiematoz žestačvjŝy.
  • Aleś
    18.08.2024
    Nado raśledovať hdie oni chraniat nahrablennoje. Somnievajuś,čto v diktatorskich stranach,hdie možno odžať vsie lehko i zamoraživať ich aktivy.
  • Po siekrietu vsiemu śvietu
    19.08.2024
    Aleś, v osnovnom eto OAE, Oman, Honkonh, Małajzija, Tajłand, Kitaj, Turcija, Vieniesueła, Zimbabvie, JUAR. Vpołnie vozmožno dažie niemnoho v jevropiejskich stranach, osobienno tiech, čto nie silno bodajutsia, takich kak Avstrija, Hriecija, Vienhrija, Kipr, Čiernohorija, Sierbija, dažie Italija. Nu a takžie i niekotoryje byvšije tak nazyvajemyje "bratskije" riespubliki: Rośsija, Azierbajdžan, Turkmienistan, Tadžikistan. Bolšie vsieho v tiech stranach, kotoryje imiejut inviesticii v RB, t.k. v takich voprosach obyčno nužna podstrachovka ot kidałova.
  • Napišitie pro hoskontrakty tichanovskoho
    21.08.2024
    Čieho mołčitie?
  •