Kamientary da artykuła

Rasiju zapadozryli ŭ maštabnaj falsifikacyi ekanamičnaj statystyki

  • žeŭžyk
    17.10.2024
    To bok, proźvišča Nabiulinaj treba interpretavać litaralna?
  • 1
    17.10.2024
    KHB, FSB vrut vsiem i postojanno. Eto dla nich v poriadkie vieŝiej
  • Spadar
    17.10.2024
    Adnym słovam usio tam ch--ło!;)
  • Jan
    17.10.2024
    Falsifikacyi? Nikoli nie było takoha i voś znoŭ.
  • bumaha stierpit, a niesohłasnych začystiat
    17.10.2024
    Jesť u koho učiťsia, hołovčienko i łukašienko, svojej cifiŕju udivlajut nie tolko biełorusov, no i vieś mir. Pokazyvaja ustojčivyj rost s 2020 hoda, inohda dvuznačnuju cifiŕ.
    Da, na bumahie vsio rastiot i vsio kołositsia, tolko začiem siekrietiť statistiku po vsiem otraślam ekonomiki, po prodołžitielnosti žiźni, po śmiertnosti i roždajemosti ???
  • jany zaŭsiody brešuć
    17.10.2024
    nichto nikoli bie vieryŭ i nie vieryć maskavitam , jany zaŭsiody brešuć ...
  • Idiotam
    17.10.2024
    Tak eto i tak poniatno, čto nikakoho rosta na rf i blizko nietu, a inflacija na urovnie 6% eto očieriednyje kriemlevskije bajki. Dostatočno posmotrieť tam na klučievuju bankovskuju stavka riefinansirovanija kotoraja siejčas ravna 19% (kotoruju kstati ustanavlivajet cientrobank rf kotorym rukovodit Nabiullina), čtoby poniať čto inflacija na rf siejčas primierno około 20%. V Biełarusi takaja inflacija i takije stavki byli v 2011 hodu, kohda była vołna dievalvacii. A na rośsii s takimi stavkami risujut 6% hodovych. Tolko połnyje idioty, čitajuŝije kriemlevskije «forumy», mohut vieriť takim falsifikacijam. Niekotoryje iz nich i siuda zachaživajut v kommientarii. Chotia čiemu udivlaťsia, russkije hotovy vieriť lubomu kriemlevskomu vrańju, pričiem diesiatiletijami. Kritičieskoho myšlenija tam nol.
  • Janka
    17.10.2024
    Chutčej karektniej kazać ab nieprymalnaści mietodyk SB i MVF da sučasnaj Rasiei (a taksama i Biełarusi). Raźlik naminalnaha VUP na adzinku nasielnictva maje hałoŭnaj metaj acenku kankurentazdolnaści ekanomiki i jak jaje nastupstva - uzroŭnia raźvićcia krainy. To bok dziaržaŭnyja administracyjnyja praktyki niarynkavaha umiašalnictva (manapalizacyja, dziaržinviestavańnie, pratekcyjanizm, rehulavańnie koštaŭ, datacyi i vysokija ekspartovyja myty) ŭ biznes, schilny da pradprymalnickaj ryzyki, pavinnyja być jak maha macniej abmiežavanymi, užyvacca ŭ nadzvyčajnych abstavinach i być karatkačasovymi. Inakš pačynajecca skažeńnie karciny ŭ siaredniej i doŭhaterminovaj pierśpiektyvie. Asabliva heta typova dla niedemakratyčnych i vajujučych krain.

    Naprykład, pa vynikach 2023 pakaźniki naminalnaha VUP na adzinku nasielnictva niedemakratyčnych AAE i demakratyčnych Izrailu i Hankonhu prykładna adnolkavyja. Ale jakaść hetaha VUP biezumoŭna roznaja. Kali ŭ AAE zaŭtra skončycca nafta - jany chutka apynucca tam, dzie zaraz znachodzicca Nauru. Bo bolšaść dachodaŭ ad prodažy nafty traplaje ŭ karman niedemakratyčnaj ułady, jakaja nie zacikaŭlena, dy i niazdolnaja efiektyŭna inviestavać hetyja hrošy. Tamu zamiest univiersitetaŭ i sučasnych biznes-kłastieraŭ u AAE my bačym palicejskich na sportkarach Bugatti i biessensoŭnyja chmaračosy biez centralnaj kanalizacyi, całkam pabudavanyja inšaziemnymi inženierami i pracoŭnymi.

    U Biełarusi karcina krychu inšaja - nieefiektyŭny dziaržsiektar isnuje praz administracyjna stvoranyja prefierencyi, štučna źnižanyja zarobki i transfarmujemyja u dziaržinviestycyi rasiejskija datacyi, tamu pa ličbach usio vyhladaje nibyta zadavalnialna, ale roŭna da momantu kali u Rasieju prylacić staja čornych lebiadziej.

    U Rasiei karcina jašče viesialejšaja - tam zaraz vakchanalija VVP za košt VPK i adpaviedna dachodaŭ u VPK za košt dajadańnia FND praz vajennyja vydatki, ale taksama i inflacyja. Ale śviata žyćcia skančajecca i CB hučna papiaredžvaje pra chutkuju stahflacyju.
  • Paliašuk
    17.10.2024
    Na fota Nabiulina, jak u miemach z Šuryhinaj, pakazvaje realny ŭzrovień rašysckaj ekanomiki - na donyškie.)
  •