Zajava Alaksandra Milinkieviča z nahody abvastreńnia supiarečnaściaŭ pamiž aficyjnym Minskam i Maskvoj

Apošnija padziei vakoł pytańniaŭ zapazyčanaści Biełarusi pierad «Hazpromam» i «Hazpromu» pierad Biełaruśsiu adlustroŭvajuć surjozny kryzis u palityčnych stasunkach pamiž kiraŭnictvam Biełarusi i Rasii.

Uzajemnyja pretenzii nabyvajuć usio bolš kanfrantacyjny i niebiaśpiečny charaktar. Biełarusi patrebnyja prahmatyčnyja dobrasusiedskija i ŭzajemavyhadnyja adnosiny z Rasijskaj Fiederacyjaj, a nie rehularnyja svarki, niepradkazalnaść i kanfrantacyja.

U toj ža čas, usim vidavočnaja poŭnaja niežyćciazdolnaść pabudavanaj u Biełarusi kamandna-administracyjnaj ekanamičnaj madeli va ŭmovach dziejańnia narmalnych rynkavych miechanizmaŭ i realnych cenaŭ na enierhanośbity.

Tolki rynkavaje refarmavańnie ekanomiki i jaje madernizacyja z dapamohaj cyvilizavanych krainaŭ, najpierš ES, demakratyzacyja i pavaha da ekanamičnych, palityčnych i hramadzianskich pravoŭ biełarusaŭ, a taksama nacyjanalnaja jednaść i zhoda zdolnyja stvaryć tryvały padmurak dla zachavańnia niezaležnaści i roskvitu biełaruskaj dziaržavy.

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj ananimna i kanfidencyjna?