U miežach «Miesiaca polskaj litaratury z kniharniaj łohvinaŬ» prezientacyja-dyskusija z udziełam polskich i biełaruskich komiksarobaŭ i vydaŭcoŭ: Tomaša Samojlika i Adama Hłobusa, a taksama Paŭła Adamiaka i Źmitra Višniova.

Prezientacyja pierakładu polskaha komiksa «Bortnik Ihnat i skarb puščy». Viadučaja — art-krytyk, redaktarka almanacha «pARTisan» Taćciana Arcimovič.

Adras: halereja Ŭ (Minsk, Niezaležnaści, 37a). Pačatak a 19:00. Uvachod: volny.

***

Pra komiks «Bortnik Ihnat i skarb puščy». Treci padzieł Rečy Paspalitaj. Razam sa źniknieńniem dziaržavy pad pahrozaj akazalisia puščy, što trapili pad uładu rasijskaj impieryi, u tym liku - Biełaviežskaja. Hieroj komiksa, bortnik Ihnat, žyvie ŭ staroj čascy puščy i zajmajecca dzikimi pčołami. Daviedaŭšysia pra płanavanuju vyrubku i źniščeńnie puščy, Ihnat ustupaje ŭ zmahańnie za svoj dom. Avanturnaja fabuła komiksa spałučaje histaryčnyja elemienty z vymyślennymi. Komiks napisany prostaj movaju. Nasyčany humaram, azdobleny jarkimi ilustracyjami i kałarytnymi piersanažami. A taja akaličnaść, što dziejańnie razhortvajecca na terytoryjach sučasnych Polščy, Biełarusi, Litvy, i Ŭkrainy robić jaho pryvabnym nie tolki dla polskich čytačoŭ, i nie tolki dla dzietak.

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0