Kamientary da artykuła

Chacieli jak lepš, a vyjšła jak zaŭsiody. Pra što śviedčać małdaŭskija vybary

  • Tak
    21.10.2024
    "I toje samaje adnosicca i da Biełarusi, u jakuju Maskva ŭkładaje našmat bolš, čym u Małdovu. Praŭda, u joj pakul što mahčymaści realna hałasavać niama zusim." Trapna.

    Ale jašče varta było dadać niepapularnuju dumku, što narod u Biełarusi jašče bolš prarasiejski čym u Małodovie, a sama Biełaruś bolš rusifikavanaja čym Małdova, što stavić Biełaruś u jašče horšym stanoviščy.

    I kaniešnie ŭ mnohich u h.zv. narodzie kaša - chočuć žyć jak "u Jeŭropie", ale być blizka z Rasijaj.
  • Riealiti
    21.10.2024
    Tak, Jevropa raznaja i urovień žiźni raznyj. Čto my nie budiem žiť kak niemcy i dažie polaki eto, nadiejuś, poniatno? I potom poka u vłasti Łukašienko i eks kommunisty eto nieriealno.
  • Tak
    21.10.2024
    Riealiti, pakul u hałavach biełaruskaŭ rasiejščyna, źmieny ŭ lepšy bok nie čakać.
  • Ale tak budzie nie zaŭsiody.
    21.10.2024
    Redakcyja jak by daje namiok, što jak tolki ŭ biełarusoŭ źjavicca mahčymaść hałasavać, to jany abaviazkova buduć hałasavać za prarasiejskaha kandydata, tak by mović zakryć hieštalt 2020 roku.
  • Janka
    21.10.2024
    Ale tak budzie nie zaŭsiody., heta budzie mocna zaležyć ad stanu rečaŭ u samoj Rasiei, jaki zaraz imkliva paharšajecca. Nu i zrazumieła treba zaŭsiody rabić akcent na toje, što Rasiejskaja impieryja - heta moža i tanny haz, ale ŭ abmien na heta - kryvavaja tatalitarnaja dyktatura, pryhniet, izalacyja, adsutnaść pierśpiektyŭ, adstałaść, haleča i ŭ rešcie rešt vajna dziela ambicyj uzurpatara. U dadadtak u adroźnieńni ad Małdovy ŭ biełarusaŭ jość prykład jeŭrapiejskich susiedziaŭ - bałtyjskich krain i Polščy, jakija našmat chutčej za Rumyniju dasiahnuli stanoŭčych vynikaŭ jeŭrapiejskich reform.
  • ZCH
    21.10.2024
    Ale tak budzie nie zaŭsiody., u čym prablema? Biarem uładu, admianiajem vybary, pravodzim tatalnuju biełarusifikacyju, zajmajem katedžy ŭ drazdach, pieratrachivajem biznesmenaŭ, jakija zarablali hrošy, pakul biełarusaŭ łukašysty niščyli ŭ viaźnicach, chataskrajnikaŭ i "abyniebyłavajny" mabilizujem i na ŭschodniuju miažu sustrakać bratuškaŭ.

    Pryblizna tak pavinna vyhladać prahrama palityčnych siłaŭ u zamiežžy, kab ich padtrymała bolš čym 6000 čałaviek. Pustyja razvažańni pra demakratyju i jeŭrapiejskuju siamju ludziam užo nie cikavyja...
  • Indiejec
    21.10.2024
    [Red. vydalena]
  • Popienhahien
    21.10.2024
    Janka, čieho tam stanovčieho? Osobienno u pribałtov. Mołodyje ludi povalno ujezžajut.
  • Mańka
    21.10.2024
    Janka, Polša pokupała haz u rosii i prodavał tuda svoju produkciju. Vsie byli dovolny i nikakoj impierii. SŠA pokupali rosijskuju niefť i nie ispytavali pri etom stracha i poraboŝienija impierijej. Płocho kohda litaratary chystoriki i fileluchi načinajut rassuždať o politikie i ekonomikie. Tohda vsie zakančivajetsia krachom iflacijej i pośledujuŝiej okkupacijej.
  • Botam
    21.10.2024
    Paśla 30 hadoŭ teroru prarasijskaj dyktatury ŭ Biełarusi luby prarasijski ruch budzie zabaronieny, jak ahresiŭna-terarystyčny. Kamunizm, fašyzm, prarasijskaść pad zabaronaj.
  • Antoś
    21.10.2024
    Botam, taki treba, u ideale. Ale praktyčna heta budzie zrabić vielmi ciažka.
  • Vasil
    21.10.2024
    Botam, nažal nie padajecca mnie hety scenar vierahodnym.
  • Imia
    21.10.2024
    Botam, paśla 250 hod rasiejskaha teroru na našaj ziamli, padobna, užo ničoha nia źmienicca. Bo narodziec ničoha nia choča razumieć, nia choča rabić vysnovy, a tolki nadalej radasna rusifikavacca.
  • Tupomu
    21.10.2024
    Botam, Vsie biełaruskaje zabaroniena i užie vriadli odnovicca.
  • kohda vy poumniejetie?
    21.10.2024
    Botam, Miečtaj, v stranie zabaronieno vsie biełaruskoje. Čieriez hodik budieš stojať v očieriedi za pasportom s dvuchhołovoj kuriciej štoby na šopinh śjezdiť i za vizu budieš nie kak biełarus 60 jevro płatiť a 30 kak rosiejskij poddannyj.
  • Botam
    21.10.2024
    Antoś, Biarem prykład z Ukrainie, a nie z Małdovy. Pryčym z Ukrainy paśla 2022 hoda, a nie raniej, nie kažučy ŭžo da 2014, raniej Ukraina ad sučasnaj Małdovy ni čym nie adroźnivałaś, prachadny dvor dla rasiejcaŭ. Ale Ukrainu navučyła rasijskaja ahresija, a nas prarasijski teror dyktatury. Małdova ž hetaha ničoha nie viedała, a 1992 Prydniestroŭje ŭžo zabyła.
  • Bołvanu
    21.10.2024
    Botam, Myśliš krajnie uzko. V Ukrainie v parłamientie koalicija słuhi naroda s byvšimi partijej riehionov. Obie partii prorosijskije. Jevropiejskaja solidarnosť imiejet 12%. Vsie tvoi sravnienija na fonie łozunhov 5-letnieho riebienka. Prodołžaj miečtať dalšie.
  • Idiotu
    21.10.2024
    [Red. vydalena]
  • Hoha
    21.10.2024
    Nu nie chotiat ludi v civilizaciju.Chotiat prodołžať jesť mamałyhu pod vino i tancievať pośle etoho choru...nu čto s nimi podiełaješ(
  • Imia
    21.10.2024
    Hoha, nu chočuć ludzi žyć u russkom mirie, navat paśla 2+ hadoŭ vajny, što ź imi parobiš. Tamu i brudziać rasiejščynaj vakoł siabie, navat u kamientarach NN.
  • Ionidi
    21.10.2024
    Hoha, i dažie kružievnych trusielej i odnopołoho sčasťja nie chočietsia. Niedoraźvityje....
  • EC = Taježnyj sojuz
    21.10.2024
    Imia, A čto kromie ruskoho mira i Jesovskoho druhoho niet? A kak by sozdať svoj mołdavskij ili biełaruskij? Nie lezť v pomojki tipa ES i taježnoho sojuza? Nie chvatajet siły voli? Uma? Leń? Chočietsia słužiť moskvie, bruśsielu ili jeŝie kakomu? Ach da naivnyje vieriat čto bruśsiel eto diemokratija a moskovija eto niet. I to i druhoje kommunizm, v raškie on ahrieśsivnyj s bolšievistskim ukłonom v briuśsiele rozovyj s marazmom.
  • Imia
    21.10.2024
    EC = Taježnyj sojuz , pytańnie subjektnaści. U tych, chto zaŭziata abmazvajecca rasiejščynaj u siekcyi kamientaroŭ NN, jaje vidavočna niama.
  • Miod
    21.10.2024
    maskali, jak zaŭždy kupili častku tych, chto ličyć hałasy. Tak što tam nie 49.5, a jaŭna mieniej.
  • Sandu
    21.10.2024
    Prezidentka Małdovy Maja Sandu miarkuje, što na vybarach i refierendumie ŭ Małdovie nie było sumlennaha palityčnaha pracesu. Sandu śćviardžaje, što va ŭładzie jość dovady maštabnaha podkupu hałasoŭ.
    Prezidentka padkreśliła, što «biesprecedentny napad na svabodu i demakratyju» pradaŭžaŭsia niekalki miesiacaŭ, a taksama, što za hetym stajać złačynnyja hrupoŭki i zamiežnyja siły, jakija «atakavali našu krainu dziasiatkami miljonaŭ jeŭraŭ, chłuśnioj i prapahandaj».
  • Imia
    21.10.2024
    Pan Kropačka tut nie prabiahaŭ? Niechta musić chucieńka rastłumačyć, što heta nie zrusifikavany narodziec vinavaty, što kraina ŭ sracy, što ŭ nas, što ŭ Małdovie, a vyklučna načalstva!
  • .
    21.10.2024
    Vy nie paśladoŭna razvažajecie: u adnym mieście pieršakrynica prablem "250 hod rasiejskaha teroru na našaj ziamli", a tut "zrusifikavany narodziec". Pačytajcie pra hahaŭzaŭ (žychary aŭtanomii Małdovy), pra ŭpłyŭ Rasiei na ich historyju z pač. XIX st.
    Nie treba adbielvać upłyŭ impieryi i pierakładvać hałoŭnuju adkaznaść na "nacmienaŭ" uskrain, jakich taja impieryja stahodździami pieravučvała na mankurtaŭ.
    Tyčycca hahaŭzaŭ, častcy małdavan, biełarusaŭ, ... navat paŭnočnych karejcaŭ, jakija, darečy, svaju movu nie zhubili i nie byli "rusifikavanyja", ale ŭsio roŭna jeduć vajavać zaraz za ruski śviet.
  • Imia
    21.10.2024
    ., dziakuj, nie rasčaravali! Sapraŭdy, my ž nie litoŭcy z palakami jakija, kab rabić vysnovy i cyvilizacyjny vybar na prykładzie susiedziaŭ pa kantyniencie. Budziem žyć jak dziady, u russkom mirie. A vinavatym za niadolu pryznačym Łukašenku, hop-la!
  • Tałaš
    21.10.2024
    Strana v osnovnom ahrarnaja i narod nie vidit buduŝiej vozmožnosti sbyvať svoi produkty v Jevropu v takich žie količiestvach i po takim žie cienam kak siejčas v rašku. Čistaja ekonomika v hołosovanii.
  • Kukuruza
    21.10.2024
    Tałaš, mołdavskaja produkcija siejčas v osnovnom idiei na zapadnyj rynok, a nie na rośsiju
  • Botam
    21.10.2024
    Tałaš, Mietadyčku źmiani, Rasija zakryta ŭžo šmat hodaŭ ad tavaraŭ Małdovy, ŭsiu sadavinu i harodninu Małdova pradaje ŭ ES i Ukrainu, tvaja Rasija nikomu nie patrebna.
  • Gorliwy Litwin
    21.10.2024
    Ščyry sialanski etnas i tutaka nie paddaŭsia harackim mankurtam! Etnaviaskovyja maci šaptuńni suprać. Cichi viaskovy šept pieramoh eŭra kryk!
  • Praŭda
    21.10.2024
    Gorliwy Litwin , Vas zakliniła? ES pieramoh, kali nie zaŭvažyli, a vaša chłuśnia pra toje, što nazva Biełaruś nie maje prava na isnavańnie nikoha nie cikavić i pracuje na karyść Rasii, vy sa Słavičam pravakatary.
  • Imia
    21.10.2024
    [Red. vydalena]
  • Brest
    21.10.2024
    Gorliwy Litwin , vy stamili. Źmianicie kružełku
  • Vypuskniki Kłajpedzkaha bursitetu
    21.10.2024
    Gorliwy Litwin , jašče hod tamu Vašeć tryźniŭ zusim naadvarot: što małdavanie duža prahresiŭnyja i što jany nibyta ažno ŭ XIX stahodździ byli bolš piśmiennyja čym biełarusy. Ach, tak. Usio nijak nie dačakajusia Vašecievych kamentaroŭ pra toje, jak tak stałasia, što ŭ Vašecievaj samaj lubimaj i samaj pravilnaj krainie paru dzion tamu amal 20 adsotkaŭ nabrała partyja, jakaja adkryta abvinavačvaje «suśvietnuju zakulisu» i Vašecievych suplamieńnikaŭ.
  • mijensk
    21.10.2024
    Brest, dyk pakažycie prykład. ci ličycie, što vašaja kružełka zaŭždy novaja?
  • Bienia
    21.10.2024
    I eto v sostojanii faktičieski otkrytoj hranicy s Europaj. A biełarusov ona davno brosiła v bratskije objatija sosiedki, postaviv na hranicie novyj žieleznyj zanavies. Riezultat očievidien.
  • R..
    21.10.2024
    Hety refierendum nia stolki pra toje «ci padtrymlivajecie vy intehracyju ŭ Jeŭropu», a pra toje «ci padtrymlivajcie vy ŭrad Mai Sandu». Zroblenna dla taho kab prypisać sabie padtrymku usich prajeŭrapiejskich vybarščykaŭ i kab pryciahnuć uvahu da siabie na prezidenckich vybarach.

    Navošta ŭvohule dadavać u kanstytucyju raździeł «pra jeŭrapiejskuju intehacyju krainy»?.. Jakaja-niebudź Narviehija ci Isłandyja tak nikoli nie zrobić, a tolki niejkija postsaŭki.
    Zaraz budzie čym zaniacca roznym analitykam jakija buduć pisać daśledvańni i artykuły ab hetaj "važnaj padziei" ceły miesiac..

    Padobnuju sprobu zrabiła ŭ minułym hadzie ŭ Polščy kirujučaja na tot momant partyja PiS kali vyniesła na refierendum pytańni ”Ci chočacie vy padniać piensijny ŭzrost, razburyć ścianu na miažy s Rb, pryjmać usich mihrantaŭ , zrabić pryvatyzacyju i raspradać usie dziaržpradpryjemstva» … Tady hetyja pytańni nabrali 96% hałasoŭ, ale refierendum nie sastajaŭsia bo jaŭka była tolki 40%.. Heta čystaj vady papulizm u abodvuch vypadkach i tam i tam..
  • EC = Taježnyj sojuz
    21.10.2024
    R.., Riefieriendum sdiełali niediejstvitielnym partija Tuska kotoraja obsłuživajet intieriesy briuśsielskoj kapusty. Prizyvali nie hołosovať i časť polskich baranov ich poddieržała.
  • Matiematik
    21.10.2024
    EC = Taježnyj sojuz , v vašiej formule ošibka, ibo ekonomika ES v razy prievyšajet ekonomiku taježnoho sojuza
  • R..
    21.10.2024
    EC = Taježnyj sojuz , moža i tak, moža nie.. Ale heta nia Tusk prapanoŭvaŭ papulisckija refierendumy, a jaho kankurenty.. I ludzi bačać kali ź ich robiać łochaŭ i prapanoŭvajuć im «papulisckaje fufło» i ŭ Małdovie i ŭ Polščy..
  • smutak
    21.10.2024
    u ich pracuje samaje mahutnaje ruskaje zbroju-televizar. treba addać naležnaje-Sałaŭjoŭ i skabiejeva našmat bolš efiektyŭna Iskanderaŭ. A demakraty ŭ hety čas palivajuć adzin adnaho dziarmom
  • R..
    21.10.2024
    smutak, u Małdovie niama rasiejskich kanałaŭ. U 2023 hodzie u Małdovie byli zakrytyja kanały Prime, Canal 2, Canal 3, Publika TV, Orizont TV i ITV jakija naležać aliharcham Pałachatniuku i Šoru A jašče raniej byli adklučanyja RTR-Moldova, NTV-Mołdova, AccentTV, Primul in Moldova, Orhei TV i TV6.. Nie za toje što jany naležać varam i aliharcham, a za toje što krytykujuć urad. Amal toje ž samaje zrabiŭ Pu kali darvaŭsia da ułady (adžaŭ NTV u Husinskaha, ORT u Bierazoŭskaha, a TV-6/TVS zakryli). I heta tolki toje što zrabili u pačatku 2000-2001...
    Treba było nia zakryvać «ideałahična čužyja» kanały, a adkryvać i padtrymlivać svaje resursy.. Treba było nia svarycca z elitami i aliharchami, a ab' jadnoŭvacca z imi suprać prarasiejskich kamunistaŭ-sacyjalistaŭ.. I ciapier kamanda ŭradu z usimi pierasvarylisia, i mohuć prajhrać prarasiejskim siłam
  • smutak
    21.10.2024
    R.., v hahauzii ros TV -100%. padtrymlivać svaje resursy - 100%. (Cichanoŭski pakazaŭ jak maha efiektyŭna.)
  • R..
    21.10.2024
    [Red. vydalena]
  • R..
    21.10.2024
    [Red. vydalena]
  • EC = Taježnyj sojuz
    21.10.2024
    A čto jevrosojuz niesiet chorošieho dla jeho členov? Žiestkije riehulirovanije sielskoho choziajstva enierhietiki zakonodatielstva stran briuśsielskoj biurokratičieskoj kapustoj. Dopołnitielnyje nałohi, triebovanija lehalizovať izvraŝienstva, vviesti žienskije kvoty i pročieje . Polša vmiesto toho čtoby iskať diešievyje istočniki enierhii dla raźvitija ekonomiki bieriet kriedity i povyšajet stoimosť elektroenierhii vody haza. Riezultat? Namiečajutsia sieŕjeznyje problemy s raźvitijem ekonomiki. Prodadut hiermanii postavŝikov enierhii na vnutrieńniem rynkie i načnut rabotať nie niemciev opłačivaja procienty po krieditam nabrannych Tuskom. Kak i v Rumynii postavŝik haza i električiestva budiet niemieckaja firma a nie polskaja. Zato pis nie u vłasti...
  • užas!
    21.10.2024
    EC = Taježnyj sojuz , Polšie nado vojti v tamožiennyj sojuz, pokłoniťsia putinu i najti diešievyje istočniki enierhii! nu i prodať postavŝikov nie hiendierno nieadiekvatnoj Hiermanii, a komu to druhomu s tradicionnymi ciennostiami....i kto žie takoj etot druhoj?
  • I
    21.10.2024
    EC = Taježnyj sojuz , sovkovoho adiepta, kotoryj hovorit rtom skabiejevoj, povtoriaja jeje frazy, bolšieho vsieho vołnujet lehalizacija izvraŝienstva?
  • smutak
    21.10.2024
    I, ros propahanda v diejstvii: chorošo propisannyje mietodički i kak budto pišiet iz ES.((( a kontrpropahandy niet (((
  • kohda vy poumniejetie?
    21.10.2024
    V nastojaŝieje vriemia jevropka očień obiespokojena diekarbonizacijej promyšlennosti i vidit vychod v obłožienii poborami i nałohami nasielenije i biźniesy. Kakoje sčasťje vojti v etot biedłam i načať płatiť nałoh na CO2? Zato možna v odpusk biez vizy śjezdiť! V polšie płatiš za električiestvo dažie jeśli jeho nie ispolzuješ. 31 złotyj ježiemiesiačno! Kakoj kłasnyj jevrosojuz!
  • tolko chardkor
    21.10.2024
    kohda vy poumniejetie? tajha s miedviediami i tualety s dyrkami v połu.
  • I
    21.10.2024
    kohda vy poumniejetie? , tak sidi v svojem sovkie i radujsia kopieječnoj priemii na koptiaŝiem zavodie. Čieho pripiersia v etu Polšu i ES?
  • Indiejec
    21.10.2024
    kohda vy poumniejetie? ,

    A ty chotieł, kak v Minskie, kataťsia v odinočku, kak caŕ na svojem 8-miestnom korčie, i parkovať jeho biespłatno na hazonach i tratuarie?V Irłandii hodovoj nałoh na takoje viedro - 4k.
  • Botam
    21.10.2024
    Usia łukapucinskaja batafierma raspaviała pa mietadyčcy pra "žachi ES" ci jašče chto budzie? Šlach Biełarusi ŭ ES, a vaša Rasija zdochnie.
  • Mańka
    21.10.2024
    Botam, Ty užie v rašie sidiš, a ES tiebia nie chočiet dažie v vidie turistov vidieť zakryv pohranpieriechody i zaprietiv vjezžať na ličnych avto. Mało toho stali na hranicie ohraničievať tovary k vyvozu , nie k vvozu a vyvozu! Prodołžaj povtoriať unyłuju mantru my pabiedzim.
  • Pietrucha
    21.10.2024
    Maładcy, małdavanie. Dumajut hołavoj, a nie kak ukraincy.
  •