Uładzimir Kapcaŭ. Fota: telehram-kanał žurfaka BDU

Uładzimir Kapcaŭ. Fota: telehram-kanał žurfaka BDU

«Sumnaja navina. Pajšoŭ z žyćcia dacent kafiedry litaraturna-mastackaj krytyki Uładzimir Anatoljevič Kapcaŭ», — paviedamili ŭ telehram-kanale fakulteta i vykazali spačuvańni blizkim vykładčyka. 

Pamior Uładzimir Kapcaŭ siońnia, 26 listapada. Abstaviny ŭ aficyjnym paviedamleńni nie pryvodziacca. Na fakultecie mierkavanaj pryčynaj śmierci nazyvajuć infarkt. 

Uładzimiru Kapcavu było 50 hadoŭ, Naradziŭsia jon u Aršanskim rajonie (vioska Barań), skončyŭ fiłfak BDU pa śpiecyjalnaści «ruskaja mova i litaratura», a paśla atrymaŭ vučonuju stupień kandydata fiłałahičnych navuk. Na žurfaku pracavaŭ 23 hady. Na pracu štodzień jeździŭ elektryčkaj z Barysava. 

Pra lekcyi vykładčyka pa ruskaj litaratury byłyja studenty adhukajucca pazityŭna, nazyvajučy ich natchnialnymi i cikavymi, a vykładčyka charyzmatyčnym.

Adnak u 2020 hodzie, pavodle śviedčańniaŭ byłych studentaŭ, Uładzimir Kapcaŭ, jak i niekatoryja inšyja vykładčyki žurfaka BDU, danosiŭ na pratestna nastrojenych kaleh i studentaŭ ustanovy, a taksama ŭdzielničaŭ u pastanovie pra vymovy apošnim za akcyi pratestu na fakultecie.

«Apošnim časam u jaho była vielmi mocnaja, tak by mović, depresija. Kazali, što navat na lekcyjach vyhladaŭ vypiŭšym, a pieršakurśniki kpili z hetaha», — kažuć studenty.

Čytajcie taksama:

«Kali niekaha sa studentaŭ zatrymajuć, to adrazu budzie zvolnieny dekan». Ideołah z BDU — pra rektara, zahon na jabacinh i nastroi ŭ dekanatach

Ministr infarmacyi paraŭnaŭ pieršakurśnikaŭ žurfaka z bajavymi štykami

Žurfak BDU znoŭ skaraciŭ nabor studentaŭ. Ale dekan chvalicca vysokim prachadnym bałam

Клас
51
Панылы сорам
4
Ха-ха
11
Ого
9
Сумна
11
Абуральна
5