Hramadstva1111

Biełarus pisaŭ u «bot Budanava», kab pajechać vajavać va Ukrainu. Heta viersija HUBAZiK — i voś, što ź joj nie tak

HUBAZiK zatrymaŭ biełarusa, kali toj byccam patelefanavaŭ u ambasadu Polščy i skazaŭ, što jamu terminova patrebny kalidor dla evakuacyi. Raskazvajem, što nie tak z zatrymańniem «terarysta» ŭ Minskim rajonie.

Zatrymany Vital. Fota z telehram-kanała «Biełaruski siłavik»

Mužčynu kličuć Vital, jon ź Minskaha rajona.

Sa źviestak ź videa HUBAZiK vynikaje, što mužčyna ŭ 2023-m sprabavaŭ pierajści miažu z Ukrainaj, ale nie zdoleŭ. Paśla hetaha jon źviarnuŭsia ŭ «bot Budanava».

Tekst, jaki mužčyna byccam napisaŭ u «bot Budanava»

Paśla hetaha z «bota Budanava» jamu pryjšoŭ adkaz. Admietna, što na inšym kancy vykarystoŭvali jak biełaruskuju litaru «ŭ», hetak i nazyvali Biełaruś «Biełoruśsijaj».

Skrynšot z «bota Budanava» ź videa HUBAZiK

Mužčyna nibyta sam prapanavaŭ ździejśnić terakt u Biełarusi. Ale ŭ skrynšotach u videa HUBAZiK bačna, što Vital kaža, što kali i rabić dyviersii, to tak, kab nie paciarpieli mirnyja ludzi. A pierakonvaje rabić dyviersii akurat čałaviek z «bota Budanava». U dyjałohach, jakija prypisvajucca Vitalu — tolki hipatetyčnyja razvahi.

Skrynšot paviedamleńniaŭ, jaki prypisvajuć Vitalu

Mužčyna kaža, što paśla «truchanuŭ i vydaliŭ telehram i sam akaŭnt». Ale pieršy skrynšot u videa HUBAZiK padadzieny ad imia Vitala.

Heta moža značyć dźvie rečy: abo jany całkam fejkavyja, abo siłaviki mała taho, što byli na inšym kancy — u «bocie Budanava» (mahčyma, rasijskija), — dyk jašče i hubazikaŭcy ŭvajšli ŭ telehram-akaŭnt mužčyny.

Dalejšaja kamunikacyja vyhladaje jak ekspart dyjałohu z telehrama, što moža zrabić tolki toj, u kaho jość dostup da akaŭnta — abo adpraŭnika, abo atrymalnika.

Paviedamlajecca, što Vitala zatrymali, kali jon sa svajho ŭłasnaha telefona źviazaŭsia z ambasadaj Polščy i paviedamiŭ, što jamu terminova treba «evakuacyja, kab pajechać vajavać va Ukrainu». Anijakich dokazaŭ hetamu nie pryvodzicca.

Atrymlivajecca, što hubazikaŭcy viedali pra «terarysta», jaki žyvie pobač ź Minskam, ale ničoha ź im nie rabili.

«Naša Niva» — bastyjon biełaruščyny

PADTRYMAĆ

Kamientary11

  • FF
    28.03.2024
    Kola součastnik

    jak ža ŭžo nadakučyli ludzi, jakija sami ŭ telehramie razabracca nie mohuć, zatoje na kožnym kroku kryčać: «Jon niebiaśpiečny!»

    Biaśpiečny, kali ŭ vas IQ nie -10. Vam ža rastłumačyli, što ŭ dadzienym vypadku hubazikaŭcy, vidać, prosta sfabrakavali spravu. 

    A bolšaść na čym harać? Na tym, što ŭ 2024-m nie vydalajuć kamientary i majuć mazhi pisać u fejkavyja boty. I paśla hetyja ludzi buduć pisać, što telehram niebiaśpiečny. Viadoma, niebiaśpiečny, kali ŭ vas adna iźvilina
  • Ghost
    28.03.2024
    Tielehram - eto zło, jeśli jeho ispolzovať v političieskich cielach. Vspomnitie tot śpiektakl, čto razyhrali pieried biełaruskimi vyborami 2020 hoda Durov i Roskomnadzor s błokirovkoj etoho mieśsiendžiera i kak poślednij tipa vsiačieski pytałsia jeho tohda zabłokirovať i vsie ni kak u nieho eto nie połučałoś. V itohie, jakoby rośsijskije vłasti śmiriliś s nievozmožnosťju błokirovki i machnuli na Tielehram rukoj. Na samom diele vsie eto było zaranieje produmannoj opierativnoj ihroj, čtoby u biełarusov sozdať illuziju biezopasnosti Tielehrama, zahnať tuda protiestnyje massy ludiej s cielju ich pośledujuŝieho nievidimoho kontrola v v chodie priedstojaŝich važnych dla Biełarusi i Rośsii političieskich sobytij - Vybory 2020 i druhije obŝiestviennyje mieroprijatija. Vied́ my znajem, čto snačała rośsijanie vsie aprobirujut na "biełaruskom polihonie", a potom eto vniedriajut v svojem obšiestvie. Ludi kupiliś na biezopasnosť Tielehramma i obiežali sozdavať v niem raznyje dvorovyje čaty, hruppy, aktivno viesti kommunikaciju, v to vriemia kak kluči šifrovanija ot mieśsiendžiera Durovym, vierojatno, vsie žie byli pieriedany śpiecsłužbam i vsie nieobchodimyje SORMy k Tielehrammu sumieli podklučiť. V itohie počti vsiu etu biełaruskuju protiestnuju aktivnosť vyšibli iz nieho za prošiedšieje vriemia, ostatki dovyšibajut siejčas. Stolko ludiej pozakryvali iz-za etoho Tielehramma - mrak. Słoš i riadom v staťjach raznych ŚMI o zadieržanijach biełarusov (a tiepieŕ užie i rośsijan, v t.č. protiestnych) praktičieski odni skriny iz Tielehram. Nu, a po naiboleje prošariennym polzovatielam, koho nie smohli vyudiť čieriez SORMy, raźličnyje provokacii posriedstvom fiejko-ošienija i psievdo-botov, vybivajut ich dannyje čieriez storonnije siervisy tipa "Hłaz Boha" i t.p., kotoryje rabotajut na podobije parsierov kontienta Telegram čieriez API po zadannym paramietram.
    Podskažu kak boroťsia s Telegram tiem, kto proživajet v Jevropie i triebovať ot nieho udalenija vsiech vašich piersonalnych dannych v śviazi zakonodatielstvom GDPR - čitajtie Privacy Policy Tielehramma na anhlijskom i śviazyvajtieś s upołnomočiennoj im śpiecializirovannoj kompanijej iz Šviejcarii, kotoraja zanimajetsia voprosami oborota piersonalnych dannych. Tam napisan ałhoritm diejstvij.
    Tielehram - intieriesnoje sovriemiennoje priłožienije so množiestvom raźličnoho fukcionała, no ispolzovať jeho dla političieskich cielej - opasno! Pomnitie, čto na vojnie śviaź očień važna i jeśli vrah połučit k niej dostup, to skorieje vsieho jemu budut iźviestny vaši płany i vy s bolšoj vierojatnosť proihrajetie. Bieriehitie siebia i svoi dannyje!
  • Pravdy radi
    28.03.2024
    FF,  umstviennaja otstałosť načinajetsia s ajkju 70 vniz

Jak skłałasia žyćcio vunderkinda z Žodzina, jaki ŭ 12 hadoŭ pastupiŭ u miedycynski ŭniviersitet?10

Jak skłałasia žyćcio vunderkinda z Žodzina, jaki ŭ 12 hadoŭ pastupiŭ u miedycynski ŭniviersitet?

Usie naviny →
Usie naviny

Ukrainu šturchajuć da płana B — The Wall Street Journal14

U Niamieččynie znajšli skradzieny traktar ​​«Biełarus». Złodziei pierafarbavali jaho — novy koler pryvioŭ haspadaroŭ u šalenstva5

U Varoniežy buduć sudzić biełarusa, jaki «ździejśniŭ dyviersiju suprać Rasii»5

Pa zakančeńni śledstva Palinu Šarenda-Panasiuk etapavali ŭ karcar

Dziaŭčynka da 12 hadoŭ nie chadziła ŭ škołu. Jaje maci pazbavili baćkoŭskich pravoŭ

​​U Breście za «ŭdzieł u masavych biesparadkach» sudziać adrazu siem čałaviek1

U Oršy dzieci na rybałcy vyłavili ŭ race stahadovuju ikonu z Ukrainy1

Na budaŭnictva milicejskaha haraža ŭ Homieli patraciać stolki, kolki kaštuje novaja škoła3

«Pałkoŭniki nam nie patrebnyja». Strałkova-Hirkina ŭsio ž nie adpraviać z kałonii na vajnu1

bolš čytanych navin
bolš łajkanych navin

Jak skłałasia žyćcio vunderkinda z Žodzina, jaki ŭ 12 hadoŭ pastupiŭ u miedycynski ŭniviersitet?10

Jak skłałasia žyćcio vunderkinda z Žodzina, jaki ŭ 12 hadoŭ pastupiŭ u miedycynski ŭniviersitet?

Hałoŭnaje
Usie naviny →