Hramadstva44

Licej BDU ŭdakładniŭ: konkurs sioleta — 7,6 čałavieka na miesca. I jon vyras, a nie abvaliŭsia. Jak tak?

U zaležnaści ad taho, jak padličvać, možna atrymać kardynalna roznyja ličby.

Fota: Licej BDU

Na sajcie Liceja BDU źjaviłasia kančatkovaja infarmacyja pra vyniki ŭstupnych ispytaŭ. Adznačajecca, što konkurs skłaŭ 7,6 čałavieka na miesca (letaś — 7 čałaviek na miesca).

Ale ŭčora pa ŭsich ŚMI raźlaciełasia infarmacyja pra toje, što konkurs u Licej upaŭ u paŭtara raza — da 4,3 čałavieka na miesca. Jak tak atrymałasia?

Roźnica ŭ tym, pa jakoj mietadałohii ličyć konkurs. Kožny abituryjent moh padać zajavu na dva profili — pry ŭmovie, što adzin z ustupnych ekzamienaŭ budzie ahulnym. Niechta karystaŭsia takoj mahčymaściu, niechta ihnaravaŭ jaje.

Takim čynam, na 264 miescy pretendavali 1133 abituryjentaŭ, jakija pakinuli 1996 zajavaŭ. Kali ličyć konkurs pa ludziach, budzie nasamreč 4,3, kali ž pa zajavach — to 7,6.

Jość i treciaja mietodyka padliku konkursu, jaje vykarystoŭvali na sajcie Liceja BDU ŭ raniejšyja hady. Jość peŭnaja kolkaść abituryjentaŭ, jakija pastupajuć biez ekzamienu, bo pieramahli na respublikanskich alimpijadach pa profilnych pradmietach. Sioleta takich było 13 čałaviek. Aproč taho, 3 čałavieki atrymali rekamiendacyi ad Nacyjanalnaha dziciačaha technaparka i taksama nie zdavali ispyty. Takim čynam, 16 miescaŭ u Licei BDU nie trapili na konkurs. Značycca, možna ličyć, što 1980 zajavaŭ pretendavali na 248 svabodnych miescaŭ. U takim razie konkurs skłaŭ 7,9 (letaś pa hetaj mietodycy było 8,9)

***

Najbolšaja kolkaść dakumientaŭ sioleta pryniata na hramadaznaŭčy profil — 268. Konkurs tut składaje 12,2 čałavieka na miesca.

U matematyčny kłas zarehistravalisia 234 abituryjenty (konkurs — 10,6 čałavieka na miesca), bijałahičny — 224 (konkurs — 5,1), fizičny — 204 (konkurs — 9,3), chimičny — 184 (konkurs — 8,4), fiłałahičny — 164 (konkurs — 7,5).

Infarmatyka-matematyčny — 174 (konkurs — 7,9), historyka-hramadaznaŭčy — 163 (konkurs — 7,4), infarmatyka-fizičny — 80 (konkurs — 3,6), humanitarny — 75 (konkurs — 3,4), hieahrafičny — 27 (konkurs — 3,9).

Zaličeńnie ŭ 10 kłasy ažyćciaŭlałasia pa vynikach dvuch piśmovych ustupnych vyprabavańniaŭ.

Pry pastupleńni na hramadaznaŭčy profil sioleta nieabchodna było nabrać 103 bały sa 110 mahčymych, na fiłałahičny — 96,75, na historyka-hramadaznaŭčy — 95,5, na infarmatyka-matematyčny — 93,5, na ekanamičny — 93,5, na fizičny — 91, na matematyčny — 84,5, na humanitarny — 81,25, na chimičny — 76,7, na bijałahičny — 69,65, na hieahrafičny — 68,5, na infarmatyka-fizičny — 66.

Biez ustupnych vyprabavańniaŭ byli zaličany 13 pieramožcaŭ zaklučnaha etapu respublikanskaj alimpijady pa vučebnych pradmietach i try ŭładalniki rekamiendacyi nahladalnaj rady Nacyjanalnaha dziciačaha technaparka.

Usiaho ŭ hetym hodzie ŭ Licej imia F. E. Dziaržynskaha BDU ŭ 10 kłasy pryniata 264 navučencaŭ i sfarmiravana 12 kłasaŭ pa 22 čałavieki.

Kamientary4

  • Anatol Starkou
    10.07.2024
    Iz usiaho skazanaha ja razumieŭ, što konkurs u licej narmalovy. Heta dobra.
  • U biełaruskaj navucy ŭsio jak nie ŭ navucy
    10.07.2024
    Ja liču adekvatna ličyć ludziej a nie zajaŭki, a to kot atrymoŭvajecca i žyvy i miertvy adnačasna, student nie zmoža pastupić na 2 śpiecyjalnasc adrazu.
  • Čyrvona-zialony smurod
    10.07.2024
    Lepš skažycie, chto tyja ludzi, što addajuć dziaciej vučycca va ŭstanovy, nazvanych imiom kAtaŭ i zabojcaŭ? Nu, i kiraŭnictva licejem nie aby-jakoje, a "adbornaje". Što ŭ hałavie tych baćkoŭ?

Mikrachvaloŭki, kavamašyny i nie tolki. Jakija tavary praciahvajuć vieźci z Polščy ŭ Biełaruś i kolki na hetym možna zarabić1

Mikrachvaloŭki, kavamašyny i nie tolki. Jakija tavary praciahvajuć vieźci z Polščy ŭ Biełaruś i kolki na hetym možna zarabić

Usie naviny →
Usie naviny

U Minsku pačali sudzić piać čałaviek pa hučnaj spravie za «padrychtoŭku teraktu ŭ Dzień pieramohi»3

Jakaja sietka kafe samaja raspaŭsiudžanaja ŭ Biełarusi? Heta nie «Burhier Kinh» i nie były «Makdonalds»2

95-hadovaja žančyna patanuła ŭ karkasnym basiejnie ŭ Loźnienskim rajonie1

Maryja Vasilevič raskazała, jak stała viadučaj «Kałychanki». Kaža, heta nie dziela papularnaści6

Dalar na tarhach apuskaŭsia nižej za 3,10 rubla1

«Bajsoł» źbiraje hrošy dla dziaciej palitviaźniaŭ pierad škołaj — jašče možna padtrymać2

Eks-dziaržsakratar ZŠA apublikavaŭ imavierny mirny płan Trampa pa Ukrainie. Što ŭ im?26

Padazravanaha ŭ padryvie mašyny aficera ŭ Maskvie dastavili z Turcyi ŭ Rasiju

Śpiavačka Iryna Darafiejeva adpačyvała ŭ Turcyi ŭ hateli 18+ FOTY22

bolš čytanych navin
bolš łajkanych navin

Mikrachvaloŭki, kavamašyny i nie tolki. Jakija tavary praciahvajuć vieźci z Polščy ŭ Biełaruś i kolki na hetym možna zarabić1

Mikrachvaloŭki, kavamašyny i nie tolki. Jakija tavary praciahvajuć vieźci z Polščy ŭ Biełaruś i kolki na hetym možna zarabić

Hałoŭnaje
Usie naviny →