U asnoŭnym maluje takija murały studyja «Zadelo». Jany rabili hrafici ŭ Słonimie, Navahrudku, Miry, Zelvie, Hrodnie.

U Słonimie, paśla skarhaŭ haradžan i aktyvistaŭ, nadpis na hrafici daviałosia mianiać na biełaruskuju movu.

Čamu znoŭ i znoŭ mastaki nastupajuć na tyja ž hrabli? «Naša Niva» zapytałasia ŭ Dźmitryja Viasielina, mastaka studyi «Zadelo».

«My pracujem zhodna z zaćvierdžanym makietam i tolki paśla jaho ŭzhadnieńnia ŭ vykankamie ci ŭ taho, chto źjaŭlajecca zamoŭcam. «Zadelo» u hetym vypadku — tolki vykanaŭca. Apošnim časam my zaŭvažyli, što ŭźnikajuć pytańni nakont movy podpisaŭ. I ciapier zaŭsiody prosim źviarnuć na heta ŭvahu, pierš čym śćviardžać makiety kančatkova», — adkazvaje na pytańnie Dźmitryj Viasielin.

Adnak čamu mastaki adrazu nie prapanoŭvać makiet pa-biełarusku? 

«Asabista dla mianie niepryncypova, na jakoj movie budzie hrafici. Byli skarhi ŭ Słonimie i ŭ Navahrudku — my pierarabili. Zrabili hrafici i na biełaruskaj, i na ruskaj movach. Ja sam razmaŭlaju pa-rusku, ale kab usie zahavaryli pa-biełarusku, to z zadavalnieńniem padtrymaŭ by hetuju inicyjatyvu. Što datyčycca nadpisaŭ, my naohuł ich pisać nie lubim i starajemsia paźbiahać tekstavaj infarmacyi», — udakładniaje Dźmitryj.

Na adnym z fasadaŭ budynkaŭ pa vulicy Sacyjalistyčnaj u Vaŭkavysku ŭžo źjaviŭsia siužetny malunak «Vialiki kniaź Vitaŭt ahladaje Vaŭkavyskuju charuhvu»

Na adnym z fasadaŭ budynkaŭ pa vulicy Sacyjalistyčnaj u Vaŭkavysku ŭžo źjaviŭsia siužetny malunak «Vialiki kniaź Vitaŭt ahladaje Vaŭkavyskuju charuhvu»

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj ananimna i kanfidencyjna?