Zdareńni1616

Hrupa nieviadomych źbiła biełarusa ŭ centry Biełastoka

Pryčyna kanfliktu nieviadomaja.

Biełastok. Ilustracyjnaje fota: Wikimedia Commons

U centry Biełastoka nieviadomyja źbili biełarusa. Situacyja adbyłasia ŭnačy 18 žniŭnia. Videa złačynstva z redakcyjaj Most padzialiŭsia čytač.

Raman staŭ śviedkam taho, jak na vulicy Lipovaj u Biełastoku kala dziesiaci čałaviek źbivali biełarusa. Pryčyna kanfliktu nieviadomaja.

— Było kala treciaj hadziny nočy. Moj siabar pačuŭ niejkija kryki na vulicy i vyjšaŭ na bałkon. Niedaloka ad darohi nieviadomyja źbivali zamiežnika. Ich było kala dziesiaci čałaviek, i jany kryčali na polskaj. Potym ź ich słoŭ stała zrazumieła, što bili biełarusa. Kryčali, kab jon valiŭ z krainy. Potym pryplali Ukrainu i Pucina, — raspaviadaje Raman.

Źbivańnie adbyvałasia kala 10 chvilin. Čytač ździŭlajecca, što za hety pieryjad na adnoj z samych ažyŭlenych vulic Biełastoka nie akazałasia patrula palicyi.

— Niejki kašmar adbyvaŭsia. Paśla taho, jak čałaviek pierastaŭ ruchacca, hrupa ludziej stała adychodzić. I tolki adzin ź ich viarnuŭsia pahladzieć, u prytomnaści jon ci nie. Chłopiec byŭ u prytomnaści i napadnik pajšoŭ. Paśla hetaha biełarus padniaŭsia i sieŭ na łaŭku. Padjechała mašyna taksi, vyjšaŭ kiroŭca i chacieŭ dapamahčy, ale chłopiec admoviŭsia. Praź niejki čas jon sam pajšoŭ, — dadaŭ Raman.

Paźniej śviedka patelefanavaŭ u palicyju, choć i z zatrymkaj. Palicyja pryjazdžała na miesca zdareńnia, ale tak jak paciarpieły pajšoŭ, to narad źjechaŭ.

Što rabić zamiežniku, kali jaho źbili ŭ Polščy

U Centry padtrymki zamiežnikaŭ fondu «Akno na Uschod» u Biełastoku raspaviali Most, što rabić biełarusam, kali ich źbili abo abrazili ŭ Polščy.

— Čałaviek pavinien patelefanavać u palicyju. Kali supracoŭniki admaŭlajucca pryjazdžać, jon moža źviazacca ź luboj pravaabarončaj arhanizacyjaj abo arhanizacyjaj, jakaja zajmajecca zamiežnikami ŭ Polščy. Dalej arhanizacyja budzie źviartacca ŭ palicyju.

Kali palicyja nie pryjechała, to čałaviek na nastupny dzień pavinien padać užo samastojna zajavu ŭ adździaleńnie. Padrabiazna apisać, dzie byŭ incydent, kolki ludziej, ci byli tam kamiery, usie inšyja važnyja momanty. Pažadana, kab byli śviedki. Sa spravaj nielha zaciahvać. Kali jość paboi, to varta prajści ahlad. Važna ŭsio zafiksavać.

Kali ŭ zamiežnika niama srodkaŭ na advakata, to jon moža być pryznačany administracyjaj horada.

Kamientary16

  • Dzied
    19.08.2023
    Vykažu zdahadku, što kanflikt adbyŭsia tamu, što paciarpieły razmaŭlaŭ pa rasiejsku, mo jašče niešča skazaŭ nakont padrymki rasiejcaŭ u vajnie (bo paśla bojiei jon navat nie zachacieŭ źviarnucca ŭ palicyju). Kali tak, to vyjazdžajučy z RB, treba było pakidać “ruski mir” u Breście, a nie ciahnuć jaho z saboj u Polšču. Kali ž pryčyna ŭ inšym, to mabyć trapiŭ na polskuju hapatu, a siarod ich chapaje šavinistaŭ.
  • Vładimir
    19.08.2023
    Živu v Biełostokie davno. Połno russkojazyčnoho nasielenija raznych nacionalnostiej, v t.č. prijechavšich pośle sobytij 2020 i 2022 hoda. Horod dostatočno spokojnyj i biezopasnyj v płanie priestupnosti, čto podtvierždajetsia v t.č. raźličnymi niezavisimy riejtinhami. Učityvaja, čto sriedi ponajechavšich mohut byť i nieadiekvaty, kotoryje sprsobny po pjanoj banie pojesť v kafie, ujti po anhlijskij i nie rassčitaťsia, a takžie spraviť nuždu na łavočki viečierom v cientrie horoda, čto potom obsuždajut polaki v miestnych pablikach i užasajutsia ot takoho, to nie udievluś, čto hdie-to za podobnoje poviedienije etomu biełarusu miestnyje po ŝam navalali, i pravilno sdiełali. Nie nužno taŝiť siuda svoju sovietskuju *ovno-kulturu. K sožaleniju, nastojaŝije dietali konflikta nam nie iźviestny, možno tolko hadať na kofiejnoj huŝie, čto Most i diełajet v poślednieje vriemia, prievraŝajaś v žiołtoje ŚMI, bazirujuŝiejesia na słuchach i domysłach. U nich tam, kstati niekotoroje vriemia nazad poł komandy raźbiežałoś, dai voobŝie vsiehda ekśpiertnosť po Polšie była u mostovikov nizkaja, rassčitannaja na zielonych mihrantov, kotoryje niedavno prijechali v Polšu i v łučšiem słučaje po-polski znajut "Dzień dobry" i jeŝio paru słov. A čto oni mohut rasskazať dielnoho, živia v Polšie dień biez hodu? Priviet Kuleviču.
  • Niejki
    19.08.2023
    Čamuści ja raźlaju u čat ruletcy pad VPN i kali z Ukrainaj usio dobra reparacii vypłatu kali spatrebicca, za skoki pieršyja chaj vypłacić Krym potym Łuhanska z Danieckam i pra Chierson nie zabyvajecca,dyk voś pra ruletku, takija sumnyja rasijanncy ,navat nie ździŭlaŭsia što ja Biełarus raniej myšiebraťtia kak vy možietie byť protiv nas,a dalej maciuki.Słava Ukrainie Žyvie Biełaruś

Zatrymali Ihara Iljaša, muža palitźniavolenaj Kaciaryny Andrejevaj3

Zatrymali Ihara Iljaša, muža palitźniavolenaj Kaciaryny Andrejevaj

Usie naviny →
Usie naviny

Vučonyja bjuć tryvohu — antybijotyki pierastajuć dziejničać4

Śviet na parozie niepaźbiežnaha hłabalnaha daŭhavoha kryzisu: jak heta pahražaje razburyć našu budučyniu?6

Izrailskaja dziaŭčyna vyratavałasia padčas napadu CHAMASa na fiestyval, ale praz hod skončyła žyćcio samahubstvam27

U Babrujsku ŭ babuli na noŭtbuku nie pracavaŭ skajp. Majstar uziaŭ ź jaje za ramont 1130 rubloŭ9

Łukašenka choča pabudavać chutkasnuju mahistral ad Maskvy da Bierlina21

U Minski zaapark pierajechaŭ leapard, jakoha vyvieźli z akupavanaha rasijanami Svatava

«Viedajem my vašy internety». Aktyvist pastaviŭ na polska-biełaruskaj miažy płakat ź infarmacyjaj ab represijach u Biełarusi4

Łukašenka choča, kab biełarusy budavali žyllo ŭ niepierśpiektyŭnych vioskach9

Rasijskija chakiery hadami sačyli za Hruzijaj — Bloomberg

bolš čytanych navin
bolš łajkanych navin

Zatrymali Ihara Iljaša, muža palitźniavolenaj Kaciaryny Andrejevaj3

Zatrymali Ihara Iljaša, muža palitźniavolenaj Kaciaryny Andrejevaj

Hałoŭnaje
Usie naviny →