Śviet29

Premjer Polščy zajaviŭ, što Varšava bolš nie pieradaje zbroju Ukrainie, bo ŭzbrojvajecca sama

Premjer-ministr Polščy Matevuš Maraviecki raskazaŭ, što ciapier jaho kraina nie pieradaje zbroju Ukrainie, tamu što zaniataja ŭzbrajeńniem ułasnaj armii. Takuju zajavu jon zrabiŭ u intervju telekanału Polsat, piša «Mieduza».

Premjer-ministr Polščy Matevuš Maraviecki. Fota: Olimpik / NurPhoto via Getty Images

«Ukraina abaraniajecca ad žorstkaha napadu Rasii, i ja razumieju hetuju situacyju, ale, jak ja ŭžo skazaŭ, my abaronim našu krainu. My bolš nie pieradajom zbroju Ukrainie, tamu što my ciapier uzbrojvajem Polšču», — skazaŭ Maraviecki.

Zajava Maravieckaha pryciahnuła šyrokuju ŭvahu ŚMI na fonie roznahałośsia Kijeva i Varšavy nakont ekspartu ŭkrainskaha zbožža.

Maraviecki taksama padkreśliŭ, što chab u horadzie Žešaŭ, praź jaki va Ukrainu pierapraŭlajecca ŭzbrajeńnie z ZŠA i inšych krain NATA, «uvieś čas vykonvaje tuju ž rolu, što i vykonvaŭ, i budzie vykonvać».

Polšča z pačatku poŭnamaštabnaha ŭvarvańnia Rasii va Ukrainu akazała Kijevu vajskovuju dapamohu na sumu bolš za try miljardy jeŭra. Hetyja pastaŭki ŭklučali bojeprypasy, braniavanuju i ciažkuju techniku, a taksama savieckija źniščalniki.

Kamientary29

  • Priedvybornyje ihriŝi
    21.09.2023
     Poniatno, čto na nosu vybory v Polšie, no vłasť Polši načała diejstvovať iz intieriesov partii Kačińskoho, a nie iz intieriesov Polši. Posmotrim, čto budiet pośle 16 oktiabria.
     Moravieckij skromno umołčał o tom, čto Polša pieriedała obrazcy sovietskoj i rośsijskoj, vojennoj tiechniki na usłovijach zamieŝienija novymi, sovriemiennymi, zapadnymi obrazcami. 
     Tam žie razhorajetsia skandał po povodu obilečivanija nielehalnych mihrantov, iz arabskich stran, biletami v ES, po uproŝionnoj prociedurie (ocienivajetsia v 300-400 tys čiełoviek), polskije žurnalisty rasśledovatieli namiekajut, čto priedstavitieli iz MID Polši, turhahienstv Polši rabotali v śviazkie s kontorami łukašienko i putina v etich stranach. Etot skandał tožie riešieno pieriebiť ohraničitielnymi mierami, no nie po otnošieniju k mihrantam iz arabskich stran, a po otnošieniju k ukrainskim biežiencam. Vłasti Polši načinajut pochožuju politiku, na politiku Moskvy po otnošieniju k ukraincam i hruzinam, kohda, ukraincy i hruziny, prosročivšije 90 dniej riehistracii, dieportirovaliś iz Rośsii.
     Konflikt po ziernu, mieždu Polšiej i Ukrainoj, takžie pokazatielen, vmiesto toho, čtoby idti v arbitražnyj, ekonomičieskij sud, vłasti Polši, v odnostorońniem poriadkie, prikryvajaś zabotoj o sobstviennych fiermierach, vvodiat ohraničienija na tranzit ukrainskoho zierna, chotia, v ijunie byli zaklučieny dohovorionnosti mieždu vłastiami Polši, Słovakii, Ukrainy i Jevropiejskoj Komiśsiej, čto, do 15 sientiabria, etim stranam, dano vriemia na podhotovku k tranzitu (kvoty, praviła, opłata).
     No, pokazatielno to, čto eksport sielchozprodukcii iz Polši v Ukrainu v 1,5 raza bolšie, čiem iz Ukrainy v Polšu. Jeśli prodołžať v tom žie duchie, to polakam pridiotsia vybivať dopołnitielnyje subsidii iz ES na kompiensaciju potieŕ ukrainskoho rynka sielchozprodukcii, v otličii ot ukrainskoho, sielskoho choziajstva, kotoroje n połučajet eti subsidii.
     Hiešieft i udovolstvije, ot srača,  połučajut putin i łukašienko. Tak kak, jeśli konflikt pojdiot po narastajuŝiej, to Ukraincy mohut lišiťsia łohistiki vooružienii, iz-za nievozmožnosti tranzita zierna, nie dobierut v biudžiet, a značit niedofinansirujut svoju armiju, a značit pohibniet bolšie vojennych i hraždanskoho nasielenija Ukrainy.
  • Ptič i husi
    21.09.2023
    Zamieťtie kak ukrainskij Vierchovnyj hłavnokomandujuŝij vsie polimiery sobstvienno hovoria pro... Snačała pośle chamskoho poviedienija na vilniusskom sammitie s nim pieriestali vstriečaťsia priezidienty. Potom načał chamiť Polšie i zanimaťsia niezakonnoj riealizacijej sielchozprodukcii na tierritorii Polši vmiesto jejo tranzitnoho pierievoza. A potom jeŝio s tribuny OON načał obviniať Polšu. Vanhuju, čto tiepieŕ s ekranov zielonoho jedinoho tiele-marafona načnut ukrainskije boty polivať Polšu i polakov.
  • Ejuja
    21.09.2023
    U čas druhoj suśvietnaj vajny ŭ Złučynych štatach spyniłasia budaŭnictva chmaračosaŭ, bo ŭsia stal išła na front dla lendlizu. Ukraina siońnia adkryła svoj sielskahaspadarčy rynak całkam dla Polščy, polskija fiermiery ŭzbahačajucca na Ukrainie. 20% praduktaŭ na połkach ukrainskich hipieraŭ - polskija pradukty. U hety ž čas Polšča błakuje ŭkrainskaje ziernie ŭ siabie. Heta niepryhožyja pavodziny karystacca biadoju susieda. Tamu toje što my bačym ciapier u Polščy, heta zvyčajny pieradvybarčy papulizm. Na karyść Maskvie darečy. Ale heta pakazvaje niaśpiełaść polskaha kiraŭnictva i ŭnutranyja prablemy Polščy. Taja ž historyja ciapier sa zbrojaj.

Piać faktaŭ pra Natallu Piatkievič — samuju ŭpłyvovuju čynoŭnicu Biełarusi da źjaŭleńnia Kačanavaj i Ejsmant26

Piać faktaŭ pra Natallu Piatkievič — samuju ŭpłyvovuju čynoŭnicu Biełarusi da źjaŭleńnia Kačanavaj i Ejsmant

Usie naviny →
Usie naviny

Bieśpiłotniki atakavali Redkinski chimičny zavod u Ćviarskoj vobłaści Rasii

Palinie Šarendzie-Panasiuk pryznačyli čarhovuju psichołaha-psichijatryčnuju ekśpiertyzu3

U Viciebsku zapuścili tancujučyja fantany1

IP chočuć zabaranić zajmacca luboj adukacyjnaj dziejnaściu 

Polšča i krainy Bałtyi prosiać pra abarončuju liniju na miažy z Rasijaj i Biełaruśsiu1

Krainy ES uzhadnili sankcyi ŭ dačynieńni da Biełarusi, kab zakryć samuju vialikuju ščylinu suprać Rasii4

Nočču Hruzija śviatkavała histaryčny vychad zbornaj u płej-of Jeŭra VIDEA

U Balivii vajskoŭcy ździejśnili sprobu pieravarotu. Prezident vyjšaŭ da ich1

Hałkipier zbornaj Hruzii — najlepšy bramnik hrupavoha etapu Jeŭra-2024 pa kolkaści sejvaŭ

bolš čytanych navin
bolš łajkanych navin

Piać faktaŭ pra Natallu Piatkievič — samuju ŭpłyvovuju čynoŭnicu Biełarusi da źjaŭleńnia Kačanavaj i Ejsmant26

Piać faktaŭ pra Natallu Piatkievič — samuju ŭpłyvovuju čynoŭnicu Biełarusi da źjaŭleńnia Kačanavaj i Ejsmant

Hałoŭnaje
Usie naviny →