Ekanomika99

U taryfy na haz i elektraenierhiju dla nasielnictva płanujuć uklučyć PDV

Z 2016 hoda płanujecca admianić padatkovuju lhotu pry realizacyi nasielnictvu pasłuh pa haza- i elektrazabieśpiačeńni. Hetuju mieru praduhledžvaje prajekt biudžetu na nastupny hod.

Z 2016 hoda prapanujecca ŭstanaŭlivać taryfy na haz i elektraenierhiju dla nasielnictva z ulikam padatku na dadadzienuju vartaść (PDV). Siońnia PDV składaje 20%. 

Jak rastłumačyli BiełaPAN śpiecyjalisty, znajomyja ź situacyjaj, prapanova ab uklučeńni PDV u taryfy dla nasielnictva źjaŭlajecca adnoj ź mier, skiravanych na likvidacyju praktyki pierakryžavanaha subsidavańnia. 

Zaraz sumy PDV haza- i enierhazabieśpiačalnyja arhanizacyi adnosiać na svaje zatraty, źviazanyja z akazańniem nasielnictvu pasłuh haza- i elektrazabieśpiačeńnia. Čakajecca, što ŭ vyniku ŭklučeńnia PDV u taryfy na haz i elektraenierhiju pavialičycca pracent kampiensavańnia nasielnictvam zatrat na akazańnie takich pasłuh. 

Tema ŭklučeńnia PDV u taryfy dla nasielnictva na haz i elektraenierhiju ŭžo stała, pavodle źviestak BiełaPAN, pradmietam dyskusij na aficyjnym uzroŭni. 

Nahadajem, reforma taryfaŭ źjaŭlajecca adnoj z umoŭ mižnarodnych finansavych arhanizacyj, ź jakimi Biełaruś viadzie pieramovy ab pryciahnieńni novych kredytaŭ. 

Treba adznačyć, što tempy rostu taryfaŭ na žyllova-kamunalnyja pasłuhi ŭ Biełarusi vyznačajucca dziaržavaj i rehłamientujucca rašeńniami prezidenta. Zhodna z ukazam № 550, pryniatym u 2013 hodzie, štohod 1 studzienia taryfy na takija pasłuhi pavyšajucca ŭ pamiery, ekvivalentnym 5 dołaram. 

Kamientary9

«Ja padniaŭ adnaho sa słabavikoŭ — i vypuściŭ jaho na asfalt». Desantnik Rusłan Akostka raskazaŭ, jak adsiedzieŭ 4 hady14

«Ja padniaŭ adnaho sa słabavikoŭ — i vypuściŭ jaho na asfalt». Desantnik Rusłan Akostka raskazaŭ, jak adsiedzieŭ 4 hady

Usie naviny →
Usie naviny

Pryvatny siektar uzdoŭž Arłoŭskaj u Minsku zamieniać šmatpaviarchoviki

U Maskvie adbyłasia sieryja vybuchaŭ u ŽK «Sielihier Sici»2

«U nastupnym hodzie ich tut nie budzie». Jak Śviata-Jelisaviecinski manastyr handluje ŭ Polščy7

U Taronta stali papularnyja kacinyja tury

Što z vyjezdam ź Biełarusi ranicaj u paniadziełak?

Minkultury zaviarnuła prajekt patryjatyčnaha łahiera na terytoryi Bresckaj krepaści3

Prezident Łatvii złamaŭ ruku padčas katańnia na rovary3

U ZŠA pamierła adna ź lidaraŭ chunviejbinaŭ Maa Czeduna5

Rabotnik BT: Kali terminovy siužet, a ekśpierta nie znajšli, u kadr siadaje mantažor, i ty padpisvaješ jaho «palitołah»4

bolš čytanych navin
bolš łajkanych navin

«Ja padniaŭ adnaho sa słabavikoŭ — i vypuściŭ jaho na asfalt». Desantnik Rusłan Akostka raskazaŭ, jak adsiedzieŭ 4 hady14

«Ja padniaŭ adnaho sa słabavikoŭ — i vypuściŭ jaho na asfalt». Desantnik Rusłan Akostka raskazaŭ, jak adsiedzieŭ 4 hady

Hałoŭnaje
Usie naviny →