Hramadstva33

U Homieli znoŭ ramantujuć hanak abłvykankama. Na jaho papiaredni ramont patracili 400 tysiač dalaraŭ

Ułady abłasnoha centra za apošnija hady pabudavali prybiralniu za miljon dalaraŭ, mačtu dla ściaha za paŭmiljona, adramantavali hanak abłvykankama za $400 tysiač.

Čytačy «Radyjo Svaboda» prysłali videa, na jakim vidać čarhovyja ramontnyja raboty na hanku Homielskaha abłvykankama.

«Hety skandalny hanak ramantavali ŭ 2015 hodzie za vializnyja hrošy. Zrabili tam padahreŭ i padśviečvańnie. Ciapier znoŭ ramont? Za čyje hrošy bankiet?» — zapytaŭsia čytač.

Na sajcie dziaržaŭnych zakupak u mai 2023 hoda byŭ abvieščany tendar na ramont hanka abłvykankama. Z tendara vynikała, što na «demantaž i ramont 142,5 kv. m hranitnaj ablicoŭki» hanka patrebna 105 tysiač rubloŭ (bolš za 35 tysiač dalaraŭ). Na 11 lipienia na sajcie dziaržaŭnych zakupak napisana, što tendar nie adbyŭsia. Ale ramont hanka idzie.

U 2015 hodzie hanak abłvykankama ŭ Homieli ŭžo ramantavali. Tady na heta vydatkavali 400 tysiač dalaraŭ. Pieršapačatkovy košt ramontu ŭkazvali ŭ ekvivalencie miljona dalaraŭ. Heta vyklikała abureńnie ŭ hramadskaści i miedyja. U vyniku ramont kaštavaŭ 400 tysiač.

Za hetyja hrošy «źmienšyli stromkaść schiłaŭ hanka šlacham pabudovy padpornych ścienak», pabudavali sistemu adviadzieńnia daždžavoj vady, zrabili padahreŭ i «łandšaftnaje padśviečvańnie». Padśviacili nie tolki hanak, ale i jalinki kala jaho.

Sam hanak zrabili hranitnym.

Kamientary3

  • Nata
    11.07.2023
    U nas v NŁ v hiemiecii (orhan rajonnoho upravlenija ) na zarpłatie 5 čiełoviek, vklučaja burhomistra. Hoda dva nazad žitieli prohołosovali o sokraŝienii siekrietaria. Vied́ eto naši nałohi. Jesť soviet iz aktivnych žitielej, kotoryj pieriodičieski sobirajetsia viečierom pośle osnovnoj raboty i riešajet vsie miestnyje voprosy: čto postroiť, čto ubrať, nałoh na sobak. I nikak ni priviesy i urožaj. Osnovnaja zadača hiemiencii: pomoč čiełovieku, obnoviť pasport, prava, dať adries, hdie jemu pomohut s rabotoj, s pomoŝju małoimuŝim. Eto cientr žiźni. Imieješ problemu, zvoni, naznačaj vstrieču i połučaj pomoŝ.Biez diežurnych policiejskich, biez ramok i obyskov. Možno prijti s psom, jeśli nie možieš jeho ostaviť, možno prijechať na invalidnoj kolaskie., s dieťmi, kotoryje mohut ihrať v cholle biez okrikov i zaprietov. Možno prijti i priamo v cholle biez voprosov vziať mieški dla sbora musora. Tut žie riehistrirujut braki. Eto cientr žiźni. 
  • Hosť
    11.07.2023
    Široko živut, lehko tratiat.
  • Dobry haspadar
    11.07.2023
    Pakul hety ramont nie skončyŭsia, treba zakłaści hrošy na nastupny. Nu, na ŭsialaki vypadak.

«Ja padniaŭ adnaho sa słabavikoŭ — i vypuściŭ jaho na asfalt». Desantnik Rusłan Akostka raskazaŭ, jak adsiedzieŭ 4 hady17

«Ja padniaŭ adnaho sa słabavikoŭ — i vypuściŭ jaho na asfalt». Desantnik Rusłan Akostka raskazaŭ, jak adsiedzieŭ 4 hady

Usie naviny →
Usie naviny

Novym kiraŭnikom «Chiezbały» staŭ stryječny brat Nasrały2

Rusłan Akostka evakuiravany

Pryvatny siektar uzdoŭž Arłoŭskaj u Minsku zamieniać šmatpaviarchoviki

U Maskvie adbyłasia sieryja vybuchaŭ u ŽK «Sielihier Sici»2

«U nastupnym hodzie ich tut nie budzie». Jak Śviata-Jelisaviecinski manastyr handluje ŭ Polščy8

U Taronta stali papularnyja kacinyja tury

Što z vyjezdam ź Biełarusi ranicaj u paniadziełak?

Minkultury zaviarnuła prajekt patryjatyčnaha łahiera na terytoryi Bresckaj krepaści3

Prezident Łatvii złamaŭ ruku padčas katańnia na rovary3

bolš čytanych navin
bolš łajkanych navin

«Ja padniaŭ adnaho sa słabavikoŭ — i vypuściŭ jaho na asfalt». Desantnik Rusłan Akostka raskazaŭ, jak adsiedzieŭ 4 hady17

«Ja padniaŭ adnaho sa słabavikoŭ — i vypuściŭ jaho na asfalt». Desantnik Rusłan Akostka raskazaŭ, jak adsiedzieŭ 4 hady

Hałoŭnaje
Usie naviny →