Zdareńni11

Stali viadomyja padrabiaznaści trahičnaj śmierci 22-hadovaha biełarusa ŭ polskich Tatrach

Z 4 lipienia ŭ Polščy vialisia pošuki biełarusa Źmitra Kraŭcova, na nastupny dzień vałanciory paviedamili, što znajšli cieła chłopca biez prykmiet žyćcia.

Źmicier Kraŭcoŭ. Fota: fejsbuk

Biełarus Źmicier Kraŭcoŭ pamior, upaŭšy sa skały ŭ polskich Tatrach. Hornyja ratavalniki raskazali padrabiaznaści jahonaj śmierci, pra jakuju stała viadoma 5 lipienia, piša «Radyjo Svaboda».

Źmitru Kraŭcovu było 22 hady. Jon pierajechaŭ u Polšču niadaŭna i pasialiŭsia ŭ Krakavie. Chłopiec sprabavaŭ znajści pracu ŭ restarannaj śfiery.

U paniadziełak, 3 lipienia, Źmicier u adzinočku vypraviŭsia ŭ hory. U apošniaj razmovie ź blizkimi jon nazvaŭ try mahčymyja maršruty, pa jakich pojdzie. Svoj vybar chłopiec zrabiŭ paźniej i nikomu pra jaho nie paviedamiŭ. Jon pakinuŭ mašynu na turystyčnym parkinhu i nakiravaŭsia na haru Rysy (2501 mietr), jakaja znachodzicca na miažy sa Słavakijaj, nad samym papularnym turystyčnym abjektam rehijona — vozieram Marskoje Voka.

Kali da ranicy aŭtorka Źmicier tak i nie viarnuŭsia i navat nie vyjšaŭ na suviaź, jahonaja znajomaja źviazałasia z ekstrannymi słužbami.

Tatranskaja vałanciorskaja vyratavalnaja słužba atrymała paviedamleńnie ab źniknieńni biełarusa ŭ 9:30 i apieratyŭna pačała pošuki. Vyśvietliŭšy, što chłopiec pryparkavaŭsia la pačatku maršrutu na Marskoje Voka i haru Rysy, ratavalniki skancentravali namahańni mienavita tam. Zadziejničali viertalot i drony z kamierami.

Intensiŭnyja pošuki skončylisia dniom u sieradu. Ratavalniki znajšli Źmitra Kraŭcova niežyvym na vyšyni bolš za 2000 mietraŭ, pobač z trasaj padjomu na haru Rysy, u rajonie skalnaha vystupu Bula pod Rysami.

U hetym miescy vielmi stromki schił, sarvacca ź jakoha lohka ŭ lubuju paru hoda, paśliznuŭšysia na drobnych kamianiach abo mokraj ad daždžu skale. A ciapier na ściežcy, jak paćvierdzili ŭ kamientarach da publikacyi alpinisty, jakija niadaŭna prachodzili tam, usio jašče zastajecca abledzianieły śnieh, jaki robić uzychodžańnie asabliva ryzykoŭnym.

«U vyniku padzieńnia z vyšyni małady turyst atrymaŭ śmiarotnyja paškodžańni. Ratavalniki viertalotam transpartavali cieła ŭ Zakapane», — paviedamlaje TORP.

***

Rysy — heta samaja vysokaja viaršynia Polščy i samaja niebiaśpiečnaja hara polskich Tatraŭ.

Sa słavackaha boku padjom na jaje spadzisty i biesprablemny, a voś z polskaha boku hara ŭjaŭlaje saboj amal ścianu, i trasa ŭzdymu na viaršyniu tam składanaja i niebiaśpiečnaja, patrabuje śpiecyjalnaha abstalavańnia i navykaŭ.

Tym nie mienš jana vielmi papularnaja, i pieryjadyčna turysty tam hinuć.

Kamientary1

  • Kazik
    07.07.2023
    Ja akurat toj maršrut prachodziŭ ź siabrami. Maršrut nie samy składany, ale krytyčna važna zachoŭvać pilnaść i bieź vialikaha dośviedu nie chadzić adnamu. Škada chłopca, a adekvatnaha biełarusa šmatkroć škada

«Ja padniaŭ adnaho sa słabavikoŭ — i vypuściŭ jaho na asfalt». Desantnik Rusłan Akostka raskazaŭ, jak adsiedzieŭ 4 hady17

«Ja padniaŭ adnaho sa słabavikoŭ — i vypuściŭ jaho na asfalt». Desantnik Rusłan Akostka raskazaŭ, jak adsiedzieŭ 4 hady

Usie naviny →
Usie naviny

Novym kiraŭnikom «Chiezbały» staŭ stryječny brat Nasrały2

Rusłan Akostka evakuiravany

Pryvatny siektar uzdoŭž Arłoŭskaj u Minsku zamieniać šmatpaviarchoviki

U Maskvie adbyłasia sieryja vybuchaŭ u ŽK «Sielihier Sici»2

«U nastupnym hodzie ich tut nie budzie». Jak Śviata-Jelisaviecinski manastyr handluje ŭ Polščy8

U Taronta stali papularnyja kacinyja tury

Što z vyjezdam ź Biełarusi ranicaj u paniadziełak?

Minkultury zaviarnuła prajekt patryjatyčnaha łahiera na terytoryi Bresckaj krepaści3

Prezident Łatvii złamaŭ ruku padčas katańnia na rovary3

bolš čytanych navin
bolš łajkanych navin

«Ja padniaŭ adnaho sa słabavikoŭ — i vypuściŭ jaho na asfalt». Desantnik Rusłan Akostka raskazaŭ, jak adsiedzieŭ 4 hady17

«Ja padniaŭ adnaho sa słabavikoŭ — i vypuściŭ jaho na asfalt». Desantnik Rusłan Akostka raskazaŭ, jak adsiedzieŭ 4 hady

Hałoŭnaje
Usie naviny →