Śviet4

Pucin prysłaŭ Zialenskamu «sihnały» ź niezvyčajnym kurjeram

Siońnia ŭ Kijeŭ pryjazdžaŭ prezident afrykanskaj dziaržavy Hvinieja-Bisau Umaru Sikoku Embało. Sama dziaržava nievialikaja i nie vielmi ŭpłyvovaja, ale vizit byŭ u peŭnaj stupieni simvaličny. Na afrykanskim froncie ŭkrainskaja dypłamatyja maje kudy mienš pośpiechaŭ, čym na zachodnim, i hety prezident byŭ pieršym kiraŭnikom dziaržavy z hetaha kantynienta, jaki naviedaŭ Ukrainu paśla pačatku rasijskaj ahresii na jaje.

Paśla pieramoŭ kiraŭniki dziaržaŭ dali sumiesnuju pres-kanfierencyju, i padčas jaje vyśvietliłasia, što afrykanski hość pryjechaŭ nie prosta tak, a pryvioz u Kijeŭ «sihnały» ad Kramla, jaki «choča navieści masty» i «razbłakavać adnosiny». Tym bolš što ŭ Kijeŭ prezident Hviniei-Bisau prybyŭ paśla naviedvańnia Maskvy.

Adnak misija afrykanskaha hościa pośpiechu nie mieła, bo Zialenski prahnazavana adchiliŭ mahčymaść jakich-niebudź damoŭlenaściaŭ z kiraŭnictvam krainy, jakaja razburaje ŭkrainskija harady i vioski, zabivaje mirnych žycharoŭ, źniščaje abjekty krytyčnaj infrastruktury i zajmajecca jadziernym šantažom.

Hvinieja-Bisau — nievialičkaja kraina na zachadzie Afryki, byłaja partuhalskaja kałonija. Jaje terytoryja — 36 120 kvadratnych kiłamietraŭ (pryblizna jak naša Minskaja vobłaść), a kolkaść nasielnictva — krychu bolšaja za paŭtara miljona. Heta byłaja partuhalskaja kałonija, niezaležnaja z 1973 hoda. I adna z najbiadniejšych krain śvietu, bo adzinaje, z čaho žyvie — sielskaja haspadarka i rybałoŭstva. 

Kamientary4

  • hob
    26.10.2022
    Putien prisłał Zielenskomu čiornuju mietku
  • Minak
    27.10.2022
    Na vstriečie s Priezidientom Hvinieje-Bisau Zieleskij otmietił, Dla toho čtoby hosudarstva uvažali druh druha načinať nado s uvažienija suvierienitieta  i nievmiešatielstva vo vnutriennije dieła. Zvučit krasivo. No eto kak vidim nie otnositsia k diejstvijam samoho Kijeva v otnošienii suvieriennoho vybora biełorusov. Kijev usilenno davit čieriez propłačiennyje ŚMI (Chartija i td)na obŝiestviennoje mnienije vnutri Biełarusi, čtoby priznať lehitimnym svoju voinskuju časť ,kotoraja zachvatit vłasť v Biełarusi. 
    V Ukrainie siejčas vojna i biełarusy na vašiej storonie i každyj pomohajet kak možiet. No požałujsta nie draźnitie husiej i nie sujtie nos v naši dieła



  • Bčb
    27.10.2022
    Połk eto nie konkurient, a partnier. Połk nie prietiendujut na dołžnosti. U nich druhije cieli. Tolko vmiestie my siła. Vsie kto možiet prisojediniajtieś k Połku. Eto šans diejstvitielno effiektivnoho «protiesta».

«My vielmi hetaha chočam, my nastojvajem» — pres-sakratarka Łukašenki raskazała, ci pojdzie toj na nastupnyja vybary3

«My vielmi hetaha chočam, my nastojvajem» — pres-sakratarka Łukašenki raskazała, ci pojdzie toj na nastupnyja vybary

Usie naviny →
Usie naviny

Pa danosie čat-ruletčyka zatrymali minčuka. Za toje, što padtrymlivaje Ukrainu i nie pojdzie suprać jaje vajavać3

Biełarusu dasłali hihanckuju pasyłku. Tam akazaŭsia ruchavik ad viertalota

Jakaja majomaść jość u Dźmitryja Krutoha — novaha kiraŭnika Administracyi Łukašenki?10

Stała viadoma, dzie budzie pracavać Siarhiej Alejnik4

«Heta było fijaska biełaruskaj dypłamatyi» — Łatuška pra adstaŭku Alejnika8

Z ZŠA viartajecca Natalla Piatkievič — i adrazu pieršaj namieśnicaj kiraŭnika Administracyi prezidenta30

Kiraŭnikom Administracyi Łukašenki staŭ Dźmitryj Kruty2

«Byŭ jašče toj frant!» Nieviadomyja fakty pra Pietrusia Broŭku

Na biełaruska-litoŭskaj miažy adbyŭsia pavietrany boj. U im syšlisia drony pamiežnikaŭ i kantrabandystaŭ5

bolš čytanych navin
bolš łajkanych navin

«My vielmi hetaha chočam, my nastojvajem» — pres-sakratarka Łukašenki raskazała, ci pojdzie toj na nastupnyja vybary3

«My vielmi hetaha chočam, my nastojvajem» — pres-sakratarka Łukašenki raskazała, ci pojdzie toj na nastupnyja vybary

Hałoŭnaje
Usie naviny →