Снежны барс (ён жа снежны леапард, ці ірбіс) — дзікі кот, які жыве ў Сярэдняй Азіі. Гэта вельмі пільная і асцярожная жывёла, якая жыве ў адзіноце, толькі падчас шлюбнага перыяду снежныя барсы фармуюць пары.

Барсы знаходзяцца пад пагрозай знікнення, цяпер у свеце засталося ўсяго каля 5—7 тысяч гэтых жывёл. Ірбісы — майстры маскіроўкі, яны маюць доўгую густую бела-крэмавую ці шэрую поўсць, якая дапамагае ім ідэальна зліцца з навакольным асяроддзем. Пацвярджэнне гэтаму — фота з Твітара, якое вы можаце бачыць ніжэй.

Гэтае фота зрабіў супрацоўнік Індыйскай дзяржаўнай лясной службы Рамеш Пандзі. У подпісе да фота ён назваў снежных барсаў «прывідамі гор», і сапраўды: знайсці ката на здымку не так і лёгка. На першы погляд, перад намі проста заснежаны схіл гары пясочнага колеру, але недзе з яго спускаецца жывёла.

Хочаце падказку? Шукайце яе ўнізе пад анонсам.

Колькі сабак вы бачыце на малюнку? Адказ шмат пра вас кажа

Барс знаходзіцца трохі справа і ўверх ад цэнтра фотаздымка.

Клас
6
Панылы сорам
Ха-ха
2
Ого
6
Сумна
Абуральна
1

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй ананімна і канфідэнцыйна?

Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзеру